Počinju pripreme za igre malih zemalja EU

igrice

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejanom Savićevićem, generalnim sekretarom FSCG Miomirom Đurđevcem i potpredsjednikom FSCG Vladanom Vučelićem.Sastanku su, takođe, prisustvovali predstavnik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Igor Vušurović i u ime Atletskog kluba „Mornar“ dr Aleksandar Vujičić.


Povod za sastanak je bilo izvođenje radova na rekonstrukciji tribina, svlačionica i atletske staze sa atletskim borilištima na stadionu „Topolica“.
Dogovoreno je da iduće sedmice otpočnu pripremni radovi na čišćenju drenažnih cijevi na stadionu.Nakon toga, otpočeće se sa radovima na rekonstrukciji svlačionica i tribina, kako bi najkasnije do druge polovine marta krenuli radovi na rekonstrukciji tartan staze.Zamjena travnatog pokrivača, t.j. busena i postavljanje savremenog sistema za navodnjavanje terena planirano je nakon odžavanja Igara malih zemalja.

Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, nakon obilaska terena, dostavio je Izvještaj sa stručnim mišljenjem i predlogom odgovarajućih aktivnosti po pitanju izvođenja radova.

Komisija sastavljena od predstavnika FS-a CG, COK-a i Opštine Bar već od iduće sedmice će započeti sa pripremnim radnjama, kao preduslov da se sa realizacijom ovih radova otpočne što prije.
Bar će u periodu od 27. maja i 01. juna biti jedan od domaćina Igara malih zemalja Evrope, koje će okupiti takmičare u atletici i košarci iz evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika.

Skupština opštine Bar je u decembru prošle godine donijela Odluku o davanju saglasnosti za izvođenje radova na adaptaciji-rekonstrukciji tribina, svlačionica i atletske staze sa atletskim borilištima na stadionu „Topolica“ u Baru.
Podsjećajući da je Bar grad sporta, prepoznat po svojim sportistima i njihovim uspjesima, predsjednik Raičević je istakao zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Fudbalskim savezom Crne Gore i Crnogorskim olimpijskim komitetom i konkretizovanja daljih aktivnosti na ovom značajnom projektu za naš grad, čija realizacija će doprinijeti poboljšanju sportske infrastrukture grada.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar