Mornar u sedamnaestom kolu ABA lige dočekuje Cibonu

cibon

Pavićević razmišlja samo o pobjedi.Sedamnaesto kolo ABA lige Mornar dočekuje sa šest pobjeda i deset poraza.

Njegov rival Cibona ima pobjedu više i poraz manje. U dosadašnjih pet utakmica u regionalnom takmičenju Zagrepčani protiv Barana vode 3:2. U prvom dijelu prvenstva, Cibona je pred svojim navijačima slavila sa 84:73. Tri utakmice između ova dva tima bile su odlučene na jednu loptu, a u jednoj utakmici Mornar je upravo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope iz Zagreba ostvario svoju najubjedljiviju pobjedu u ABA ligi. Bilo je to 27. decembra 2016, u „Topolici“, kada su igrači koje je tada sa klupe predvodio Đorđije Pavićević savladali Cibonu 92:57. U taboru šampiona Crne Gore ovoga puta bili bi zadovoljni i minimalnom pobjedom.
- Biće to teška utakmica. Cibona je sastavljena od kvalitetnih i iskusnih igrača, ima dugu klupu i rotaciju. U ovu utakmicu Zagrepčani će ući znatno rasterećenije nego mi, jer nemaju šta da izgube. Moramo da se za svaku loptu borimo od prve sekunde, ali i da izgaramo svih 40 minuta. Mi nemamo izbora, pobjeda nam je neophodna i samo o njoj razmišljamo – ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.
Šef struke Barana i pred ovu utakmicu nije spokojan u pogledu svog igračkog kadra: Radoje Vujošević je rovit, ali je temperaturu dobio Nemanja Vranješ i neizvjesno je njegovo učešće.
- Bio bi veliki hendikep eventualni izostanak Vranješa, ali svjesni smo da svi koji se nađemo u rosteru moramo da damo sve od sebe da zabilježimo izuzetno važnu pobjedu. Uvjeren sam da nam se neće ponoviti neke „žute minute“ iz ranijih utakmica i da ćemo obradovati svoje navijače – kaže pouzdani Strahinja Mićović.
A koliko se Barani uzdaju u pomoć svoje publike potvrđuje i podatak da je uprava kluba otvorila vrata za navijače i da je ulaz u „Topolicu“ slobodan.
Meč između Mornara i Cibone, u ponedjeljak, 28, januara, počinje u 18 časova.

M. Vujović

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar