Trener Sokolija: Mornar zaslužio da ima dvije pobjede više

mornar barr 14

Nakon prve pobjede Mornara u ABA ligi strateg Barana Đorđije Pavićević rekao da je protiv Karpoš Sokolija probijen led i da ćesada sve ići lakše.

„Osim Crvene zvezde koja je na početku odskočila igrom, a tu su blizu Cedevita i Budućnost Voli, sve ostale ekipe su izjednačene i domaći teren gotovo ništa ne znači. Mi smo u 11 dana odigrali pet teških utakmica, a gosti iz Makedonije su odmah poslije meča sa Igokeom krenuli na dalek put do Bara, pa je razumljivo što je u igri oba tima bilo oscilacija i padova. Kako smo igrali u odbrani svjedoči i to što smo primili 19 koševa sa linije slobodnih bacanja. Može se reći da nam se  vratilo ono što nam se desilo u prva dva duela koja smo izgubili u foto-finišu, kroz pad u igri Karpoš Sokoliju u trenutku kad su njegovi igrači došli na poen zaostatka. Najteže je dobiti prvu utakmicu, probili smo led i mislim da će nam sada biti lakše da osvajamo bodove“, rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Protiv Makedonaca odličan je bio centar Oktavius Elis.

„Osjećali smo mali pritisak poslije dva poraza na jednu loptu, ali smo uspjeli da uđemo koncentrisani u meč, napravimo razliku i sve vrijeme budemo u vođstvu. Odlučilo je, pored ostalog i to što smo ovoga puta daleko bolje šutirali slobodna bacanja -12 iz 14 pokušaja“, rekao je Elis.

Siniša Matić, trener Karpoš Sokolija, odao je priznanje Mornaru.

„Loše smo krenuli i loše završili meč. U životu su nas održavala slobodna bacanja koja smo u prvom poluvremenu šutirali 19 iz 19, ali smo bili očajni za dva i tri poena, za dva 28 odsto (5 od 18), a za tri 8 odsto (1 iz 12). Dobrom odbranom uspjeli smo da razliku svedemo na samo poen, ali za preokret nismo imali snage. Opet se ponovila ista stvar – kad nam kola krenu nizvrdo ne umijemo da ih zaustavimo, pa je razlika stigla do 24 poena. Mornar ima kvalitetan tim u kojem se zna ko šta radi. Zaslužili su da imaju jednu, ako ne i dvije pobjede više“, rekao je Matić.

 Zoran Vrkić, igrač Karpoš Sokolija, priznao je da suu njegovom timu dobro znali šta ih čeka u Baru. 

„Znali smo da nas čeka teška utakmica sa dobrom ekipom Morrnara, nismo se na početku snašli, kasnije smo dobili drugu i treću četvrtinu, stigli na poen razlike, ali smo onda neshvatljivo stali u poslednjoj četvrtini i domaćini su zasluženo slavili “,rekao je Vrkić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar