mm krk 7

Mornar je u svom poslednjem meču godine u kojoj je ostvario najveće uspjehe u istoriji kluba priredio navijačima najljepšu novogodišnju čestitku!

Istina u “pakovanju” koje su teško podnijeli oni simpatizeri šampiona Crne Gore sa slabijim srcem, što je nakon meča sa Krkom priznao i trener Mihailo Pavićević.

Mornar – Krka 86:77 (21:20, 25:20 ,12:28, 28:14)

DVORANA: Topolica GLEDALACA: 2,490 SUDIJE: Milija Vojinović, Mario Majkić, Saša Babić

Mornar: Grant 2, Mićović 3, Mijović, Drenovac 11, Pavić 2, Vujošević, Pavićević, Voler 15, Sane 3, Vranješ 23, Rebić 19, Luković 8.

Krka: Jančar Jarc 2, Marineli, Škedelj 9, Osolnik 11, Bratož 6, Stipaničev, Cinac 6, Đapa 12, Fifolt, Balažić 15, Lalić 9, Lapornik 11.

Rezultat ne otkriva kakva je drama gledana u subotu veče u Topolici, pa je neophodno nabrojati kakvi su preokreti viđeni u duelu našeg i slovenačkog tima: Na poluvremenu Mornar je vodio sa 11 poena razlike (46:35), u 25. minutu gubio 50:55, u 35. 60:70, da bi meč završio sa viškom od 9 poena!

Do trijumfa se stiglo serijom 11-0 u poslednja dva i po minuta meča, nakon što su Voler i Vranješ trojkama reanimirali “Ponos Bara” i sa minus 10 ga vratila na 75:77.

Potom je uslijedila najbolja epizoda Mornara u dosadašnjem dijelu sezone tokom koje su Rebić i Vranješ okrenuli rezultat na 82:77, da bi prvi plej Barana sa još 4 poena potom u poslednjih 20 sekundi “duplirao” pobjedu (u prvom dijelu sezone Krka slavila u Novom Mestu sa 4 poena razlike pa sada Mornar ima bolji međusobni skor).

Za novu dramu u Topolici zaslužna je dominacija Krke u trećoj četvrtini, ali i slab procenat šuta domaćina sa slobodnih bacanja. Na kraju meča, ispostavilo se da su oba tima odigrala najbolje kada su bila "pritjerana uz zid". Poslednju je, srećom, imao naš tim.

 „Čestitam ekipi Krke na jednoj sjajnoj partiji. Oni u zadnje vrijeme jako dobro igraju. Potvrda toga je i pobjeda protiv Budućnosti koja ih je još više podigla. Jednostavno, dobili su na samopouzdanju i mi smo znali da će ovo biti teška utakmica. Držali smo odbranu onako kako smo planirali u prvom poluvremenu i imali smo aktivan rezultat – 11 razlike. Osjećao sam da će u nastavku Krka krenuti na sve ili ništa i tražio sam od mojih igrača da uđemo u drugo poluvrijeme kao da nismo igrali prvo. Međutim, serijom grešaka, prije svega u napadu, omogućili smo ekipi Krke lake poene, da se vrlo brzo, poslije četiri-pet napada vrate u meč i dođu u egal rezultat. Onda se uvukao strah u naše redove, nismo mogli da se povežemo ni u odbrani ni u napadu", rekao je nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

U poslednja tri minuta Mornar je odigrao bez greške. Šef struke "Ponosa Bara" posebno je pohvalio plejmekera Nikolu Rebića.

"Tražio sam petorku, pet igrača koji u tom trenutku mogu da daju najviše u rotaciji. I uspjeli smo, uz dozu sreće i uz veliku podršku publike, koja nas je ovog puta, kao i protiv Olimpije, vodila do pobjede. Od srca zahvaljujem našim navijačima. Svi igrači su imali svoju rolu, a posebno bih izdvojio Rebića koji je preuzeo veliku odgovornost na sebe, što pravi plej i treba da radi, što me izuzetno raduje. A vidjeli ste, kad je trebalo dao je trojku i Voler, kao i Vranješ poslije silnih grešaka, trojku koja je stavila tačku na veliku pobjedu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Na kraju je bilo više od četiri razlike i ovo je, da ne kažem dupla pobjeda, ali izuzetno značajan trijumf za nas.“, zaključio je Pavićević.

ViM BANER

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kultna predstava zagrebačkog Teatra & TD i jedna od najnagrađivanijih u istoriji hrvatskog...
Više u kategorijama: Art  Info  Art  Info  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti