Baranka na Grosglokneru

karolin ailic grosglokner 6

Baranka Karolina Ilić, turistički vodič, osvojila je najviši vrh Austrije-Grosglokner, koji je sa 3.798 m nadmorske visine poslije Mon Blana, drugi po visini vrh u Alpima.

Na krov Austrije, Karolina se ispela prvog oktobra u društvu iskusnih nikšićkih planinara, a za Jedro je prenijela dio svojih impresija sa ovog poduhvata:

“Počela sam da planinarim krajem aprila, popela oko 15 vrhova, postala član “Javorka”...Nikad nisam nosila dereze, nti se bavila alpinizmom, ali,riješila sam da se uputim na uspon Grosglokner”, kaže Karolina.

Kako ističe, alpinisti iz Crne Gore u ovom poduhvatu nisu imali idealno vrijeme, bilo je i stijena i snijega i magle, “i adrenalina”, morale su se stavljati dereze...

“Uspjela sam, popela se Karolina Caramiaaa kao što me svi zovu sada. na vrhu me je dočekao krst i pogled iznad oblaka, na što su mi same krenule suze radosnice. Na toj visini i u tim uslovima, pomiješaju se mnoge emocije. Kada želite nešto, sve možete i to ne samo u planini, nego uopšte u životu. Uz profesionalnu ekipu “Montagna travel”- Budimira Backovića i Vlatka Kontića, i svoju veliku želju i volju, došla sam do svog cilja i već mislim na novu ekspediciju” zaključila je Karolina.

{galerija}sport/2016/10/planinarka{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar