FOTO: Mornar poražen u triler završnici

mornarr 1

Košarkaši Mornar poraženi su u poslednjem meču koji su ove godine igrali u okviru Eurokupa.

U duelu sa Fraport Skajlajnersima iz Frankfurta, šampion Crne Gore promašio je previše slobodnih bacanja (18), ali uprkos tome u završnici imao šansu za pobjedu. Nažalost, gosti su pogodili sve šuteve u poslednjem minutu (4 sa penala i jedan za tri poena), dok je domaćin realizovao tek dva od 4 penala...

Mornar – Skajlajners 83:87 (26:25, 16:21, 15:18, 26:23)

Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 1.213. Sudije: Roća (Portugal), Rosi (Italija), Tepenije (Francuska).

Mornar: Grant 13 (3-2), Mićović 9 (7-5), Mijović 4 (2-1), Drenovac 9 (4-1), Pavić 6 (6-1), Vujošević 6 (3-2), Pavićević, Voler 15 (2-2), Sane 8 (4-3), Vranješ 3, Rebić 5 (3-0), Luković 5 (2-1).

Skajlajners: Marfi 19 (1-1), Klarens 7, Bel-Hajns 2, Zeb 2, Heslip 3, Klark 8, Haf 13 (5-5), Frojdenberg 9 (2-1), Kracer8 (3-0), Robertson 16 (4-4), Feler.

https://www.youtube.com/watch?v=SBs90_4sC4s

Meč sa Skajlajnersima nije bio nabijen velikim takmičarskim motivom pošto je bilo jasno i prije utakmice da Mornar nema šansi (a ni veliku želju) za plasman u narednu fazu takmičenja, te da je u potpunosti fokusiran na ABA ligu.

Trener Mihailo Pavićević uvodio je sve igrače iz rostera na teren (izuzev Marka Mugoše koji je zbog povrede van ekipe), a najveću minutažu dobio je Malkolm Grant kojem je duel sa Skajlajnersima bio i debi u dresu Mornara.

Tokom cijele utakmice razlika nije prelazila 8 poena koliki je bio višak Mornara u 8. minutu (26:18). Domaćin je lako stizao ali i gubio prednost, pa je tako do prve pauze višak sveden na samo jedan poen.

Dobrom odbranom Barani su se odlijepili na +7 u 14. minutu, ali su u drugoj četvrtini, nakon gotovo pet minuta bez primljenog koša, za isto vrijeme primili čak 21 poen! Gosti su čuvali prednost koja je u nekoliko navrata dostizala i 7 poena do minut i 18 sekundi prije kraja kada je Grant preokrenuo na 81:80.

U finišu „fortuna“ je duvala samo u jedra njemačkog tima – Haf je na 58 sekundi prije kraja pogodio trojku (81:83), a na 11 sekundi i oba bacanja. Za to vrijeme Sane i Grant pogodili su po jedan penal pa su pogođena bacanja Robertsona u fotofinišu bila samo potvrda trijumfa gostiju.

"Kad na kraju pogledate rezultat i vidite da ste izgubili ne možete biti zadovoljni. Imali smo dobrih perioda igre. Želio sam da dam svim igračima priliku, da imamo široku rotaciju i da oni iskoriste svoju minutažu. Ipak, promašili smo 18 slobodnih bacanja, a u meču na jednu loptu to mora biti presudan faktor. Govorio sam igračima da povedu računa o slobodnim bacanjima jer je to jako bitan segment svake utakmice. Skajlajners je dobar tim, sa velikom rotacjiom. Mi nismo uspjeli zbog slobodnih bacanja da prelomimo ovaj meč", prokomentarisao je trener Mornara Mihailo Pavićević nakon meča.

On je dodao da je atmosfera u timu bolja nego uoči pauze što se moglo vidjeti i večeras.

"Atmosfera u našem timu, poslije nekih neuspjeha, nije bila dobra, sada se popravlja, to se može vidjeti i po igračima i dosta sam zadovoljan kako ekipa trenutno izgleda i u nastavku sezone očekujem njenu mnogo bolju igru", rekao je Pavićević.

{galerija}sport/2018/12/fraport{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar