Mornar bez imperativa protiv Skajlajnersa

trening 1 10

Mornar u pretposljednjem kolu „D“ grupe Evrokupa dočekuje Skajlajners.

U Mornaru i ne razmišljaju o plasmanu u drugi krug Evrokupa, jer je on u domenu čuda. Trebalo bi, naime, da Barani dobiju obje utakmice do kraja, sjutra veče protiv Skajlajnersa iz Frankfurta i nedelju dana kasnije protiv Ritasa u Viljnusu, a da Ritas, osim od Mornara, izgubi večeras i od Fiata u Torinu koji je upisao svih osam poraza. Ili da Mornar, ukoliko Ritas dobije Italijane, napravi podvig i poslije Njemaca, savlada u posljednjem kolu i Litvance u gostima sa više od 23 poena razlike, jer je u Baru poražen 92:69. 

Trener Barana Mihailo Pavićević kaže da je njegova ekipa ostvarila zacrtano u „D“ grupi Evrokupa: uknjižila je dvije pobjede i neće biti „fenjeraš“, a predstojeću utakmicu s Njemcima vidi kao priliku da se Mornar što bolje pripremi za subotnji duel sa Cedevitom u posljednjem, jedanaestom kolu, prvog dijela šampionata ABA lige.

"Iskren da budem, meč sa Skajlanresom poslužiće nam za pripremu sa Cedevitom. Proširićemo malo roster i težinu utakmice prenijeti na sve igrače. Za neke igrače je rasterećenje od stalne napetosti i trke za pobjedom zaista neophodno. Naravno, odigraćemo što najbolje možemo, a vidjećemmo kakav će biti rezultat", ističe Pavićević.

I Strahinja Mićović misli da je sjutra veče lijepa prilika da Mornar rasterećeno odigra duel sa jednom jakom ekipom.

"Mnogo nam znači pobjeda u Železniku, sa znatno više optimizma dočekujemo tri utakmice zaredom kod kuće u ABA ligi. Ne treba trošiti riječi o njemačkoj ekipi od koje smo u Frankfurtu izgubili 98:75. Veoma su dobri na svim pozicijama, a nama preostaje jedino da se što kvalitetnije suprotstavimo jakoj ekipi", veli Mićović.

Sjutrašnja (srijeda) utakmica Mornar – Fraport Skajlajners počinje u 19 časova, u dvorani „Topolica“.

M.V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar