Veliko buđenje Mornara u Železniku!

 FMP 6

Šampion je pokazao pravo lice na gostovanju FMP-u u Železniku!

FMP – Mornar 82:84 (14:23, 15:18, 24:23, 29:20)

DVORANA: FMP, GLEDALACA: 300 SUDIJE: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Ivan Stefanović

FMP: Rebec 14, Rit 7, Paunović, Uskoković 1, Jeremić 18, Momirov 5, Apić 24, Pot 8, Bursać 4, Šešlija, Marzet 1, Đorđević.

Mornar: Mićović 10, Mijović 7, Drenovac 15, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler, Sane 8, Vranješ 19, Rebić 16, Luković 9.

https://www.youtube.com/watch?v=xGtZIn0z8Ao

Iako nije išao šut za tri, bez Bobija Brauna i Bronsona Kejniga... Prvenstvena pauza definitivno je veoma prijala „Ponosu Bara“ koji je, uprkos nevjerovatnoj seriji trojki domaćina u završnici uspio da obrani vođstvo i zabilježi treći trijumf ove sezone u ABA ligi.

Ovaj utisak ne može da pokvari ni činjenica da su izabranici Mihaila Pavićevića za 43 sekunde u završnici primili 12 poena i tako doveli u pitanje pobjedu u Železniku. Jer, počev od 1,02 do 19 sekundi prije kraja domaćin je pogodio četiri trojke iz isto toliko šuteva nakon ne baš sjajne šuterske noći.

https://www.youtube.com/watch?v=yOSOSv5thHY

Ako se izuzme ovaj period, u kojem je fortuna svom silinom napunila jedra FMP-a, barskom ABA ligašu gotovo da se nam šta zamjeriti na prikazanoj igri, što je, uostalom, potvrdilo i kretanje rezultata: Mornar je od 5. minuta do kraja meča konstantno bio u vođstvu, uglavnom dvocifrenom, koje je u jednom trenutku dostiglo i 16 poena razlike!

Do poslednjeg minuta, Barani su uspjeli da odbiju sve napade domaćina, pa i onaj započet sredinom završne četvrtine kada su preko tri minuta bio bez poena. Činilo se da će trojka Vranješa na 1:41 prije kraja uz pogođeno dodatno bacanje (68:77), biti dovoljna Mornaru da do pobjede stigne bez drame, ali su domaći u poslednjem naletu pogađali sve što bi šutnuli.

Uprkos nevjerovatnoj seriji trojki domaćina u završnici, meč je završen pobjedom tima koji je zaslužio da slavi. S obzirom na pristup igri u Železniku, čini se da je Mornar večeras pronašao recept za pobjede i u nastavku sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=-O9w8mXOJA4

„Pogled na tabelu govori da smo u situaciji da moramo da se vadimo. Imali smo dva kiksa ove sezone u Baru, protiv Mege i Igokee, i to treba da nadoknadimo. Pauzu u prvenstvu iskoristili smo da odradimo desetak dana dobrog treninga što nismo imali od početka sezone. Rekao sam igračima da kad ovako dobro rade nema razloga da se plaše ničega i da idemo na pobjedu. Nadam se da će nam ovaj trijumf poslužiti da nastavimo u pravom smjeru. Imali smo kontrolu meča sve do zadnja tri minuta kad smo dozvolili lake poene protivniku. Ali to je košarka, ne može sve da se odbrani", rekao je na pres konferenciji nakon meča treenr Mornara Mihailo Pavićević.

Na pitanje kako su se na ekipu odrazile brojne kadrovske promjene, šef struke Mornara je odgovorio:

"Mi smo lani bila jedina ekipa koja nije promijenila ni jednog igrača. Ove smo ušli u problem jer smo angažovali igrače adekvatno našem budžetu. Kada dovodite igrače sa ugovorima od 500-600.000 eura ne možete da pogriješite. Mi smo dovodili mlade igrače iz Amerike i to za poziciju pleja išto se pokazalo greškom. Nastao je problem jer je to sasvim drugačija koncepcija igre. Pokušali smo da popravimo situaciju sa  Bobijem Braunom, a onda smo podvukli crtu brat i ja. Odlučili smo da se oslonimo na ono što imamo i doveli igrača koji je već igrao ABA. Možda nije ekstra klasa ali znamo šta možemo da očekujemo od njega i za nas je dobar. Bitno je da postoji hemija u timu a upravo to nam je nedostajalo od početka". 

FOTO: ABA/FMP

{galerija}sport/2018/12/fmp{/galerija}

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar