derbi 5

Prvenstvenu pauzu u Mornaru su iskoristili da skupe redove i vrijedno treniraju. Pet uzastopnih poraza u ABA ligi doveli su ekipu Mihaila Pavićevića na začelje tabele. U taboru crnogorskog šampiona se nadaju da bi od decembra moglo da im krene kao u prošloj sezoni.

„Dobro smo radili proteklih dana i, rekao bih, vratili pravu, optimističku atmosferu. Ne dijelim ekipe na bolje i lošije, ovo je veoma ujednačena liga, pokazalo se da svako svakog može da dobije. I gostovanje FMP-u vidimo kao i svaku drugu utakmicu. Imali smo vremena da se spremimo i da kudikamo spremniji uđemo u taj meč nego što je bio slučaj sa prethodnim. Činjenica je da je većima ekipa protiv nas ove sezone imala svoje šutersko veče, ali je isto tako nepobitno da smo igrali izuzetno lošu odbranu. Imali smo najgoru odbranu u ligi. Pokušali smo u ovoj pauzi da podignemo odbranu na nivo koji je neophodan za ovu vrstu takmičenja i u Beograd idemo sa jednom realnom dozom optimizma. Niti precjenjujemo niti podcjenjujemo ekipu FMP-a. U toj utakmici upravo će biti ključ odbrana. Ukoliko je odigramo onako kako smo radili na treninzima proteklih dana imamo čemu da se nadamo. Ali, ne daj Bože da odigramo onako kako smo igrali u nekoliko posljednjih utakmica. Mislim da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo, za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva 'biti ili ne biti', jer jedna ili dvije pobjede vode nas u neku mirnu luku, jedan ili dva poraza vežu nas za dno. Jednostavno, takva je liga. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva je sa FMP-om. Bitno je da damo sve od sebe i da, ponavljam, odbranu odigramo daleko bolje nego na posljednim utakmicama. Probaćemo da nadoknadimo jedan od dva kiksa koje smo imali kod kuće protiv Mege i Igokee“ – kazao je pred put u Beograd trener Barana Mihailo Pavićević.Centar Uroš Luković očekuje bolje izdanje svog tima.

„Iskoristili smo pauzu u prvenstvu ABA lige na pravi način. Osjećamo da se prava atmosfera, 'svi za jednog, jedan za sve', vraća u naše redove, što je od neprocjenjive važnosti. Idemo u Beograd da obradujemo navijače i započnemo pobjedničku seriju“ – optimista je Luković.

Trener Pavićević i dalje ne može da računa na povrijeđenog Marka Mugošu. Snažni Vukota Pavić je sinoć prvi put trenirao poslije nekoliko dana odsustva zbog bolesti ali niko ne sumnja da će u punom kapacitetu biti na raspolaganju stručnom štabu. Klub su, poslije sporazumnog raskida ugvora, definitivno napustili Amerikanac Kadim Kerington i Hrvat Marin Mornar, a novajlija Malkolm Grant pravo nastupa stiče na početku drugog dijela sezone, odnsosno 23. decembra kada će Mornar ugostiti Petrol Olimpiju.

Sjutrašnja (subota) utakmica između FMP-a i Mornara počinje u 19 časova.

red plovidbe

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Tradicionalni 15. Memorijal “Danilo – Dano Delibašić” u fudbalu, održan je u nedjelju, 09....
Više u kategorijama: Sport  Info  Art  Obale  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti