Mornar večeras protiv Igokee - prvi u seriji "biti ili ne biti" mečeva!

derbi 7

Malo je onih koji su vjerovali da će Mornar, uprkos teškom rasporedu, meč devetog kola sa Igokeom kod kuće, dočekati na posljednjem mjestu na tabeli, sa najmanje pobjeda od svih ABA ligaša (jer, u međuvremenu je i Petrol Olimpija uknjižila treći trijumf protiv FMP-a).

Ali, u barskom timu su svjesni da ih jedna pobjeda odmah vraća u život i stvari dovodi u normalno stanje. Zbog toga je u klubu puna mobilnost pred posljednji meč devetog kola sa Igokeom u „Topolici“.

"Mnogo bi nam značili bodovi protiv Igokee pred kratku prvenstvenu pauzu. U narednih pet kola četiri utakmice igramo kod kuće, osim sa Igokeom i sa Cedevitom, Olimpijom i Krkom, a gostujemo FMP-u. Ako uđemo u mini seriju pobjeda prodisali bismo punim plućima. Nama je svaka utakmica kod kuće „biti ili ne biti“, nemamo više pravo na korak nazad jer smo došli do zida. Sa druge strane, ko se uzda samo u domaći teren lako može da se nađe u nevoljama, pošto je liga nevjerovatno izjednačena", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Po njegovim riječima voljni momenat kod igrača u proteklim utakmicama nije bio na željenom nivou.

"Na meču sa Igokeom moramo da „izginemo“ na parketu i da u istom ritmu odigramo svih 40 minuta. I da znatno budemo bolji u odbrani koja nam je najveći problem. Uvjeren sam da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da će dati sve od sebe da uzdignuta čela dočekamo kraj meča. Ekipa iz Laktaša je iskusna, njeni igrači nastupali su u mnogim evropskim klubovima. Znamo da nas očekuje veoma teška utakmica. I oni su mijenjali roster, u sličnoj su situaciji kao mi", ističe Pavićević.

Iskusni Đorđe Drenovac vjeruje da nailaze bolji dani za Mornar.

"Završili smo seriju izuzetno teških utakmica i napornih gostovanja. U narednih 11 kola sedam puta igramo kod kuće i četiri puta gostujemo, tri puta u Beogradu (uz dodatak do Sremske Mitrovice) i u Podgorici. U Evrokupu smo samo gosti u Litvaniji, 19. decembra. Dakle, moći ćemo da se fokusiramo na treninge i podizanje nivoa naše igre. Uvjeren sam da će se barska publika već protiv Igokee radovati i da Mornaru predstoje bolji dani", naglašava Drenovac.

Marko Mugoša je i dalje povrijeđen, ostali su spremni za utakmicu sa Igokeom koja će biti odigrana u ponedjeljak, 26. novembra, od 21 čas, u dvorani „Topolica“.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar