kk vilnus 9

Košarkaši Mornara prikazali su dva lica u mečusa Ritasom, u 5. Rundi D grupe Eurokupa. U prvom poluvremenu djelovali su kao tim koji zna šta želi i kako da putuje ka cilju u okršaju sa ekipom koja pripada evropskoj eliti.

U nastavku, dvostruki pobjednik Eurokupa iz Viljnusa za rivala je imao beskrvnu i dezorjentisanu ekipu koju je trener Mihailo Pavićević uzaludno pokušavao da probudi.

Sjajna ekipa ritasa je takav poklon objeručke prihvatila i za šest minuta od minus 2 stigla do vođstva od 14 poena. Početkom poslednje četvrtine razlika je u jednom trenutku dostigla i 26 poena.

Da je kojim slučajem u dvorani Topolica bila gledaoca koji se nakon poluvremena vratio u salu u finišu meča vjerovatno bi pomislio da je u toku neka druga utakmica.

Mornar - Ritas 69:92 (23:26, 26:23, 8:22, 12:21)

Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 1.573. Sudije: Garsija(Španija), Roća (Portugal), Panter (Njemačka).

Mornar: Kerington 8 (6-4), Mićović 11 (2-1), Kejnig 14, Mujović, Mugoša 4 (2-2), Drenovac 3, Pavić, Vujošević, Pavićević 3, Voler 6, Rebić 10 (2-2), Luković 10.

Ritas: Sirvidis 10 (4-4), Saton 12 (4-2), Kramer 6 (1-0), Pilauskas, Sili 11 (3-3), Ehodas 13 (6-3), Girdzijunas 13 (2-2), Bendzius 12 (4-4), Blaževič, Kairus 6, Butkevičijus 9.

Nakon meča trener Pavićević je svojim izabranicima zamjerio upravo na odsustvu borbenosti u drugom poluvremenu.

“U ekipi koju ja treniram ne može da bude igrača koji neće da se bore. Oni dobijaju platu da igraju, da se bore. Takav pristup je nedopustiv u dresu Mornara”, rekao je Pavićević potvrdivši indirektno da klub pokušava da pronađe pojačanje kojim bi se riješio problem u igri.

“Teško je sada naći igrača, svi su mahom zauzeti. Nama konkretno treba plejmeker, vođa tima. Plejkmeker je glava ekipe, ne može da se igra bez glave”, metaforično je objasnio Pavićević.

On je čestitao rival una zasluženoj pobjedi istakavši da je Ritas igrao na visokom nivou i maksimalno agresivno svih 40 minuta.

“Nismo morali da dobijemo ovaj meč, ali smo morali da ostavimo srce na terenu a ne u svlačionici”, dodao je Pavićević.

Posljednje vijesti

Thumbnail U susret danu unutrašnjih poslova /2. Oktobar/ službenici CB Bar sa zamjenikom komandira stanice...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar