kk vilnus 9

Košarkaši Mornara prikazali su dva lica u mečusa Ritasom, u 5. Rundi D grupe Eurokupa. U prvom poluvremenu djelovali su kao tim koji zna šta želi i kako da putuje ka cilju u okršaju sa ekipom koja pripada evropskoj eliti.

U nastavku, dvostruki pobjednik Eurokupa iz Viljnusa za rivala je imao beskrvnu i dezorjentisanu ekipu koju je trener Mihailo Pavićević uzaludno pokušavao da probudi.

Sjajna ekipa ritasa je takav poklon objeručke prihvatila i za šest minuta od minus 2 stigla do vođstva od 14 poena. Početkom poslednje četvrtine razlika je u jednom trenutku dostigla i 26 poena.

Da je kojim slučajem u dvorani Topolica bila gledaoca koji se nakon poluvremena vratio u salu u finišu meča vjerovatno bi pomislio da je u toku neka druga utakmica.

Mornar - Ritas 69:92 (23:26, 26:23, 8:22, 12:21)

Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 1.573. Sudije: Garsija(Španija), Roća (Portugal), Panter (Njemačka).

Mornar: Kerington 8 (6-4), Mićović 11 (2-1), Kejnig 14, Mujović, Mugoša 4 (2-2), Drenovac 3, Pavić, Vujošević, Pavićević 3, Voler 6, Rebić 10 (2-2), Luković 10.

Ritas: Sirvidis 10 (4-4), Saton 12 (4-2), Kramer 6 (1-0), Pilauskas, Sili 11 (3-3), Ehodas 13 (6-3), Girdzijunas 13 (2-2), Bendzius 12 (4-4), Blaževič, Kairus 6, Butkevičijus 9.

Nakon meča trener Pavićević je svojim izabranicima zamjerio upravo na odsustvu borbenosti u drugom poluvremenu.

“U ekipi koju ja treniram ne može da bude igrača koji neće da se bore. Oni dobijaju platu da igraju, da se bore. Takav pristup je nedopustiv u dresu Mornara”, rekao je Pavićević potvrdivši indirektno da klub pokušava da pronađe pojačanje kojim bi se riješio problem u igri.

“Teško je sada naći igrača, svi su mahom zauzeti. Nama konkretno treba plejmeker, vođa tima. Plejkmeker je glava ekipe, ne može da se igra bez glave”, metaforično je objasnio Pavićević.

On je čestitao rival una zasluženoj pobjedi istakavši da je Ritas igrao na visokom nivou i maksimalno agresivno svih 40 minuta.

“Nismo morali da dobijemo ovaj meč, ali smo morali da ostavimo srce na terenu a ne u svlačionici”, dodao je Pavićević.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti