Mornar dva puta sustizao Megu ali preokreta nije bilo

mmeg 13

Mornar se dva puta vraćao sa minusa od 17 poena u meču sa Mega Bemaxom ali nije imao snage i koncentracije da u završnici preokrene tok utakmice.

Gosti iz Sremske Mitrovice, ostali su neporaženi i nakon gostovanja u Baru koje su otvorili serijom 20:3 zahvaljujući prije svega trojkama nezaustavljivog Bitadzea (šutirao na startu 3 od 3), i Mušidija. Mornar se brzo vratio  iz ovog zaostatka (32:34 u 14. minutu), ali odmah ušao u novi koji će u 24. minutu ponovo dostići 17 poena (43:60).

Barski ABA ligaš imao je snage da se još jednom vrati i to u 33. minutu kada je Kejnig pogodio trojku za prvo i jedino izjednačenje na utakmici (69:69). U uzbudljivom finišu, Mornar nije imao snage da preokrene a ključne koševe za Megu dao je Baranin Ognjen Čarapić.

https://www.youtube.com/watch?v=H1Ij0RgOhnQ&t=1s

Mornar – Mega Bemax 80:84 (17:29, 23:19, 21:19, 19:17)

DVORANA: Topolica GLEDALACA: 1,800 SUDIJE: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Radoš Arsenijević

Mornar: Kerington 13, Kejnig 3, Mugoša, Drenovac, Pavić 8, Vujošević 4, Pavićević, Voler 11, Vranješ 4, Mornar, Rebić 3, Luković 11.

Mega Bemax: Mušidi 7, Janjić, Marjanović 12, Ašćerić 5 , Mišković 3, Čarapić 15, Antić, Bitadze 26, Koprivica, Mokoka 9, Fundić 3, Stanić 2.

https://www.youtube.com/watch?v=Nq592bRIzWU

Mega je mlada i opasna ekipa, ako im dozvolite da razviju svoju igru svako može biti u problem. Moje priče na kojima sam insistirao uoči ovog meča kao da su se odbile od zida. Igrači me nisu shvatili ili nisu željeli da me shvate. Pustili smo Megu da se odlijepi a onda trošili mnogo energije da to sustižemo”, rekao je na konferenciji za novinare nakon meča trener Mihailo Pavićević.

On je dodao da je njegov tim igrao suprotno od načina koji je bio dogovoren. 

“Igrali smo suprotno od onoga što smo se dogovorili kako da napadnemo odbranu Mege. Svako je forisrao neku svoju igru. Imali smo 34 šuta za tri poena a ideja za večeras je bila da napadnemo odrbanu protivnika “driblingom u piku”. Kada pogledate kako smo igrali onda vidite i koliko smo bili spremni bili za ovu utakmicu”, objasnio je Pavićević. 

Trener Mornara istakao je i da njegov tim nije prvi put ove sezone imao “izuzetan problem pod košem”. 

“Bitadze je u oba poluvremena pravio razliku, nismo imali pravog da ga zaustavi. Čarapić je na kraju dobio priliku da tri puta lako poentira preko Lukovića. Tako se ne može dobiti niko u ABA ligi”, zaključio je Pavićević.

{galerija}sport/2018/10/mega{/galerija}

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar