Trener Partizana: Mornar ima najbolje koncipiran bekovski napad u ABA ligi

mornr partizan 13

Na konferenciji zamedije po završetku meča trener Partizana Aleksandar Džikić nije štedio komplimente na račun domaćina i svog kolege Đorđija Pavićevića.

FOTO: Anto BAKOVIĆ

“Dobili jesmo utakmicu rezultatski, ali realno Mornar je pobijedio, zato što se plasirao FIBA Ligu šampiona, zato što je napunio dvoranu i zato što je pustio našu himnu pred utakmicu. Što se mene tiče, to je gospodski potez. Mornarov spoljni napad je, u ovom momentu, najbolje koncipirani u ABA ligi, a gledao sam sve ekipe. Nemam bilo kakvog razloga da podilazim braći Pavićević i zato je naša pobјeda mnogo velika. Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspeo sam koliko-toliko da spremim ekipu  na promenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio. Osim toga, uhvatili smo ih na treću utakmicu koju su odigrali u proteklih pet dana. Kad se budu navikli na Aba ligu igraće Barani još bolje. Ovo su za nas stvarno dva velika boda, nisam siguran koliko će ekipa iz ove dvorane izaći uzdignute glave.”

https://www.youtube.com/watch?v=7WqCE6UWD_E

Trener Mornara mu nije ostao dužan:

 “Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz. Zahvaljujem Džiletu na lijepim riječima, jer to ima težinu kad dolazi od čovjeka koji je sav predan košarci, koji i kad spava misli o njoj. Naše ekipe dosta liče jedna na drugu po sistemu igre. Neću da se pravdam zbog umora, ali evidentno je da nam je ovo treća utakmica u pet dana, uz dva naporna putovanja. Nevjerovatno je da smo kod kuće šutirali slobodna bacanja 9/19. Tu leži osnovni razlog našeg poraza. Nije lako kad izgubite ovako utakmicu, ali to je košarka, vjerujem da će nam se sve ovo vratiti kroz neku pobjedu kad nam bude najpotrebnija. Čestitam Partizanu.”

https://www.youtube.com/watch?v=PpdOGicfcmA

 
Veteran Mornara Balša Radunović nije skrivao tugu zbog propuštene prilike da se savlada veliki rival:

“Teško nam je pao ovaj poraz na jednu loptu, zbog nekoliko grešaka u napadu u veoma loš šut sa linije slobodnih bacanja, pogodili smo devet puta iz 19 pokušaja. Ipak, mislim da smo dobro igrali, borili se do kraja, ali u finišu nismo imali sreće”

https://www.youtube.com/watch?v=6PiycTfVEjA


Đorđe Majstorivić, odao je priznanje Mornaru:

“Velika pobjeda, u sjajnoj atamosferi. Bilo je uspona i padova u našoj igri. Mnogo će nam ovaj trijumf značiti u daljem takmičenju, jer svima će biti teško da u Baru osvoje bodove.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar