Koš falio za pobjedu ali je srce ipak puno: BRAVO ZA MORNAR!

spekrtakl u topolicii

Iako je utakmicu sa velikim Partizanom završio u minusu od pola koša (57:58), Mornar je u svom prvom nastupu u ABA ligi ispunio srca svim istinskim ljubiteljima košarke, ne samo u Baru.

FOTO: Anto BAKOVIĆ

Ne toliko igrom, koja nije bila raskošna kao protiv Igokee u četvrtak, što je bilo nerealno i očekivati protiv šestostrukog šampiona ABA lige i u trećem meču u samo pet dana. Već, prije svega, odnosom prema svojim i gostujućim navijačima, prije, tokom i nakon meča.

Zbog toga, nema mjesta za tugu zbog neiskorišćene šanse da se savlada veliki rival. Iako je šansa bila veća nego što to pokazuje 12 poena viška Mornara u 11. minutu, ili promašaji Džonsa i Balše Radunovića u šutevima za pobjedu u poslednjim sekundama utakmice…

Mornar – Partizan 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Pukl, Petek, Majkić (sva trojica iz Slovenije).

Mornar: Džons 14 (6-4), Krstić 3 (2-1), B. Radunović 8, Vujošević, Čalić 2, Mijović 6 (3-1), M. Radunović, Pantić, Dikerson 4, Elis 5 (6-1), Hadžibegović, Voler 15 (2-2).

Partizan: Robinson 2 (2-2), Ratkovica 7 (1-0), Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11 (3-2), Pot 2 (2-2), Luković 6 (6-4).

https://www.youtube.com/watch?v=tYZynLxOtHM

Sve do sredine druge četvrtine činilo se da Partizan čeka slična sudbina kao Igokeu prije dva dana. Mornarse odlijepio krajem prvog perioda na 18:10 a onda u 11.minutu podigao prednost na 12 poena (22:10). Tri faula Krstića i poboljšana odbrana gostiju, naročito na Voleru, odradili su, međutim, svoje izaliha je počela da se topi.

U 17. minutu Partizan je preokenuo (24:27), i izgledalo je da će Mornar teško uspjeti da zaustavi nalet “crno-bijelih”. Od finiša druge četvrtine pa svedo kraja meča, međutim, vođena je potpuno izjednačena borba tokom koje nijedna ekipa nije uspijevala da odmakne više od četiri poena.

U finišu, Mornar je potpuno izdao šut. Mijović je razmrdao ekipu početkom poslednje četvrtine ali onda izgubio koncentraciju 3,5 minuta prije kraja i dvaputa promašio slobodna bacanja. Odmah nakon njega isto je ponovio I Elis. Nito, međutim, nije obeshrabrilo Barane koji su imali još dvije šanse da okrenu tok duela. U poslednjem minutu prvu, nažalost, nije iskoristio Balša Radunović, drugu Lamont Džons…

Atmosfera na prvom meču Mornara u ABA ligi posebna je priča. Počev od uvertire sa himnama dva kluba u izvedbi Akademije, pa do komplimenata koje je na račun domaćina izrekao šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Džikić o čemu ćemo uskoro izvijestiti.

{galerija}sport/2016/10/mornar1{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar