Mornar se razgoropadio: Partizan još jednom pao u Topolici!

kk 12

Nakon FIAT-a, Mornar je slavio protiv još jednog velikog rivala - šestostrukog šampiona ABA lige i bivšeg prvaka Evrope Partizana!

Nakon današnje pobjede, "Ponos Bara" vodi u međusobnim duelima sa "crno-bijelima" što je podatak kojim se u ABA ligi ne može pohvaliti nijedan drugi tim!

Do večerašnjeg trijumfa košarkaši Mornara došli su u dramatičnoj završnici mada se dugo činilo da putuju ka lakoj i ubjedljivoj pobjedi. Od prednosti od 15 poena 7 minuta prije kraja, međutim, u poslednjem minutu došli su u poziciju da brane minimalno vođstvo. Uprkos tome, nema zamjerke na partiji Mornara jer je ove nedjelje i drugi put dokazao da ulazi u pravu takmičarsku formu. 

Mornar - Partizan 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:35)

Dvorana: Topolica Gledalaca: Oko 2,750 Sudije: Sreten Radović, Mario Majkić, Milija Vojinović.

Mornar: Kerington 9, Mićović 11, Kenig 23 (trojke 4/7, 4sk, 5as), Mugoša, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler 8, Vranješ 26 (trojke 5/5, bacanja 11/12, 5sk, 3as, 3izg), Mornar, Rebić 8 (3as), Luković 12 (7sk, 2as, 3blk).

Partizan: Pejdž 20, Si 2, Aranitović 4, Marinković 14, Gegić 3, Veličković 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 7, Lendejl 11, Gagić 23, Nikolić 8.

I četvrti meč Mornara i Partizana u ABA ligi obilježila je završnica u kojoj je epilog odlučivala “jedna lopta”!

Kao u oba duela minule sezone, i večeras su se radovali navijači aktuelnog crnogorskog šampiona. U dramatičnoj završnici, više nerava imala je ekipa Mihaila Pavićevića koju je do trijumfa u odlučujućim trenucima vodio Nemanja Vranješ o čijoj partiji možda najbolje govore ova dva statistička podatka – bek barskog ABA ligaša šutirao je trojke 5 od 5 a slobodna bacanja 11 od 12, pri čemu je samo u poslednjem minutu pogodio šest bacanja iz isto toliko pokušaja!

https://www.youtube.com/watch?v=e7PJg-sbqKE

O tome kakva je drama gledana u završnici govori i to što Pejdž promašio trojku za produžetak tri sekunde prije kraja! Takvu dramu teško da je iko u dvorani mogao očekivati nakon što je Mornar u 33. Minute poenima Keniga sa slobodnih bacanja poveo sa 15 poena razlike (77:62).

U završnih sedam minuta burne predstave u dvorani Topolica, prednost Mornara se, međutim, samo topila da bi na 25 sekindi prije kraja spala na samo poen!

Prethodno, Vranješ je sa dvije trojke sa devet metara u 38. minutu spriječio protivnika da stigne do egala.

https://www.youtube.com/watch?v=7p5-mOp-aaw

Početak meča najvljivao je dominaciju Mornara koji je već u 6. minutu stigao do dvocifrenog viška (13:2). Sa tom razlikom završena je prva četvrtina da bi u drugoj razlika u jednom trenutku bila podignuta i na rekordnih 16 poena (46:30 nakon treće trojke Vranješa u seriji).

Gosti su u nastavku nošeni frenetično podrškom svojih navijača kojih je u dvorani bilo bar 500 raspoređenih u dva boksa ali po zapadnoj tribini, zaigrali mnogo agresivnije i u nekoliko navrata uspijeli da zaprijete hvatanjem rezultatskog priključka. Nalet Partizana Mornar je u trećoj dionici sprječavao uglavnom „dalektometnom paljbom“ svoje spoljnje linije.

Takva igra potrajala je do sredine poslednje četvrtine kada je beogradski sastav kaznio nekoliko izgubljenih lopti našeg tima, i preko razigranog Pejdža stigao nadomak preokreta.

{galerija}sport/2018/10/partizan{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar