Šampion Crne Gore još ne igra na svom nivou

sigal 100 25

Košarkaši Mornara vratili su se u svoju bazu, dvoranu Topolica, poslije šestodnevnog boravka u Beogradu i Laktašima.

U Beogradu u odigrali dvije kontrolne utakmice sa ABA ligašem FMP-om. Prvu su izgubili 79:58, a drugu su dobili 86:82. Za prvi meč u rosteru Barana bili su Marko Mijović, Lazar Pavićević, Marin Mornar, Vinston Šepard, Bronson Kejnig, Marko Mugoša, Uroš Luković, Kadin Karington, Đorđe Drenovac, Vukota Pavić i Radoje Vujošević. Bila je to jedna od najslabijih utakmica Mornara u posljednje dvije godine, otkako je u ABA ligi. Barski košarkaši igrali su sve suprotno od onoga šta od njih traži trener Mihailo Pavićević: neefikasno, sporo i nedovoljno borbeno. Posebno su podbacile novajlije, Amerikanac Karington koji je upisao svega četiri poena i Hrvat Mornar koji se za 22 i po minuta provedena u igri nije upisao u strijelce. Jedina svijetla tačka bio je Srbin Drenovac, sa 16 poena i indeksom uspješnosti 20. Uz njega dvocifren učinak imao je samo Amerikanac Šepard (10).

U drugoj utakmici sa momcima iz beogradskog Železnika, Mornar je pokazao drugo lice. U ekipi su bili i Nemanja Vranješ koji se prikljućio poslije obaveza u reprezentaciji Crne Gore i novo pojačanje, plej Nikola Rebić. Vranješ je svojom dalekometnom artiljerijom podigao postotak trojki barskog tima na 41 odsto, a on sam pogodio je tri trojke iz pet pokušaja (60 odsto). Rebić je bio na parketu nešto više od 12 minuta i pokazao je da bi na njemu mogla da počiva organizacija igre Mornara. Imao je pet asistencija, koliko i Vranješ i Karington, koji je zaigrao onako kako se od njega očekuje i sa 20 poena bio je najefikasniji u gostujućoj ekipi. Osim njega dvocifren učinak imali su Drenovac (13), Mornar (12) i Vranješ i Kejnig (po 11).

Taj meč, naročito prva četvrtina koju je Mornar dobio 24:15, pokazao je da šampion Crne Gore, računajući i Strahinju Mićovića koji će biti spreman za premijerni meč ABA lige, sa Petrol Olimpijom u Ljubljani, 28. septembra, ima potencijala za još jednu uspješnu sezonu u veoma kvalitetnom regionalnom takmičenju. Ali, da bi se došlo do uspjeha u ABA ligi, znatno jačoj nego prošle godine, moraće barski košarkaši da istrpe žestok dril trenera Pavićevića narednih dana.

A da su treninzi u kompletnom sastavu (prvi je odrađen u subotu 22. septembra, prije podne) neophodni Mornaru potvrdila je i prva zvanična utakmica, sa Partizanom, u okviru četvrtfinala Superkupa ABA lige, u Laktašima. Barski tim na mahove nije igrao loše, ličio je, povremeno, na onaj s kraja prošle sezone, ali je nekako bio u defanzivi u odnosu na nekompletne „crno-bele“, bez obzira što je poklekao tek u završnoj četvrtini. Istina, i Mornar je bio oslabljen, bez povrijeđenog Mićovića i Rebića, koji nije imao pravo nastupa u Superkupu.

To da Mornar više nije samo simpatična ekipa s mora, na koju svi blagonaklono gledaju, postalo je jasno onog trenutka kad je ekipa braće Pavićević osvojila četvrto mjesto u ABA ligi i okitila se prvom titulom šampiona Crne Gore. Sada svi nastoje da savladaju najbolju jadransku ekipu i podignu sebi rejting. Partizan je na trijumf u Laktašima čekao poslije tri prošlogodišnja poraza protiv Mornara.

Kakav respekt uživaju Mornar i njegov trener potvrđuje i to što je Mihailo Pavićević, po završetku utakmice s Partizanom dao intervju za četiri televizijske kuće, posebno za svaku. I svima je stavio do znanja da Mornar neće odustati od svoje prepoznatljive igre koja lomi rivala, a čiji je i on veliki poklonik. Šampion Crne Gore igraće i u ovoj sezoni efikasno, brzo i borbeno.

Ali, naglasio je da je do takvog Mornara još dalek i mukotrpan put.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar