Mornar eliminisan u četvrtfinalu ABA superkupa

Kadin

Košarkaši Mornara poraženi su od Partizana u četvrtfinalu ABA superkupa koji se održava u Laktašima.

Beograđani su slabiju odbranu crnogorskog šampiona u tranziciji tokom većeg dijela meča kažnjavali sa mnogo lakih poena, a pobjednik je odlučen u poslednjem kvartalu koji su „crno-bijeli“ dobili sa 10 poena razlike.

Mornar je od početka „kuburio“ sa velikim brojem izgubljenih lopti ali je uspijevao da održava rezultatski priključak tokom prvog poluvremena zahvaljujući dominaciji u šutu za tri poena (Karington u prvoj četvrtini pogodio 4 trojke iz pet pokušaja).

U trećoj dionici Mornar je uspio nakratko da preokrene rezultat (50:49, 52:51...), ali se tada razigrao Gagić i proradio šut Beograđana sa distance što je, ispostavilo se, odredilo tok meča u završnici.

Mornar – Partizan 77:91 (18:22, 26:25, 19:20, 14:24)

Dvorana: u Laktašima. Gledalaca: oko 1,000 Sudije: Saša Pukl, Mario Majkić, Aleksandar Davidov. Šut za tri poena: Mornar 9/17, Partizan 7/17. Skokovi: Mornar 22+6, Partizan 20+10 Asistencije: Mornar 17, Partizan 27 Ukradene lopte: Mornar 3, Partizan 14 Izgubljene lopte: Mornar 22, Partizan 11.

Mornar: Pavićević, Drenovac 6 (1/2 za tri poena, 3 as), Mijović, Vranješ 11(2/5 za tri poena, 6as), Mornar 10 (6sk), Mugoša, Karington 20 (4/6 za tri poena, 5as), Kenig 8 (2/3 za tri poena), Pavić, Luković 12 (7+2sk), Šepard 10, Vujošević.

Partizan: Pejdž 7, Trifunović, Arantivoić 2, Marinković 16, Gegić 5, Pecarski 2, Gavrilović 5, Zagorac 9, Lendejl 15, Gagić 23, Nikolić 7.

Od stare slave se ne živi. To znamo svi u Mornaru i radimo na tome da početak sezone dočekamo što spremniji, sa ciljem da ponovimo uspjehe iz prošle sezone. Imali smo problema tokom priprema, nismo uspjeli maksimalno da se uigramo, ali stvari polako dolaze na svoje mjesto. Utakmica sa Partizanom je dokaz za navedeno”, rekao je nakon meča Nemanja Vranješ.

On je dodao da je Mornar većim dijelom meča parirao Partizanu.

"Igralo se po principu poena za poen. Videlo da sa možemo da igramo brzo i agresivno, da možemo da igramo na visokom nivou. Partizan je kaznio naš pad u poslednjoj deonici i zasluženo stigao do pobjede. Nama ostaje da nastavimo sa radom i verujem spremni dočekamo start ABA lige. Ponavljam još jednom, svi smo svjesni da se od stare slave ne živi i svi smo spremni da damo maksimum kako bi ponovili uspjehe iz prošle sezone, odnosno kako bi ostali na vrhu do kojeg smo teško stigli”, dodao je Vranješ.

foto:Igokea/Nenad Vuruna-aba-liga.com

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar