prozivka 7

Svi vlasnici sezonskih karata za utakmice KK Mornara u novoj sezoni, moći će iste da podignu u klupskim prostorijama od sutra ujutro - saopšteno je iz kluba.

Godišnje karte prodaju se po posebnoj cijeni od 50 eura za cijelu sezonu do 15. septembra nakon čega će koštati 80 eura. Iz Mornara su potvrdili da je prodaja godišnjih karata značajno bolja nego prethodne sezone ali i da ulaznica za dobra mjesta još uvijek ima, istina ne u velikom broju.

Druga dobra vijest odnosi se na utiske vezane za ljetošnja pojačanja tima. Hrvatski internacionalac Marin Mornara dokazao je na turniru u Francuskoj da će na njega moći da se računa u svakom pogledu, rekao je šef struke Mihailo Pavićević.

Prestojeći kontrolni mečevi treba da pokažu kakva je situacija sa četvoricom Amerikanaca.

"Turnir u Francuskoj je pokazao da možemo da računamo u svakom pogledu na Marina Mornara, a da još nije jasno koliki su dometi četvorice Amerikanaca koje smo doveli ovog ljeta. Pedstojeće kontrolne utakmice pomoći će nam da steknemo pravi uvid u njihove mogućnosti. Očigledno je da će im trebati vremena da se naviknu na evropsku košarku koja je dijametralno suprotna od one koju su igrali na svojim koledžima u Americi. Evidentno je da kod njih ima potencijala, ali mnogo faktora utiče na to da naprave uspješnu karijeru u Evropi. Učinićemo sve da im pomognemo da se ostvare na evropskom tlu, prije svega zbog Mornara čiji dres nose", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Ekspedicija Mornara otputovala je danas poslije podne u Bari gdje će sjutra veče odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćim Brindizijem.

Pravo iz Barija šampion Crne Gore odlazi u Tiranu, odakle će autobusom otuputovati u Prištinu na duel sa Sigalom, starim rivalom iz Balkanske lige. Sa ekipom iz Prištine Barani će odigrati revanš meč u Baru, a potom će ugostiti i ruski Novosibirsk. Onda putuju u Beograd, na dva kontrolna meča prije odlaska u Laktaše, na Superkup ABA lige (20 – 23. septembar), u okviru kojeg će odmjeriti snage s Partizanom.

Poslije tri ubjedljiva poraza na turniru u Francuskoj šefu struke Mornara Mihailu Pavićeviću jasno je da mu, kao i uvijek u njegovoj dosadašnjoj karijeri, i kao igraču i kao treneru, predstoji mukotrpan rad kako bi ostvario svoje i ambicije kluba. Svi koji iole poznaju starijeg Pavićevića znaju da mu do sada ništa nije palo s neba i da će uložiti posljednji atom snage i sve svoje umijeće da iz ovog Mornara izvuče maksimalno moguće i da nastavi nisku uspjeha kao trener.

Mornar je u Italiju otputovao bez trojice nosilaca igre iz prošle sezone. Uroš Luković je na pripremama sa reprezentacijom Srbije, Nemanja Vranješ sa crnogorskom selekcijom, a Strahinja Mićović se povrijedio na prvoj utakmici u Francuskoj i moraće da miruje deset do petnaest dana.

paskuci