Žestoko otvaranje sezone za Mornar: Dvomeč sa Igokeom pa Partizan

 prvi opres 2

Pred košarkašima Mornara je najvažnija sezona u istoriji kluba ali i najteže otvaranje takmičarksog ciklusa odkako se košarka igra pod Rumijom.


Četa Đorđija Pavićevića odigraće naredne nedjelje tri meča: U utorak I četvrtak sa Igokeom, u okviru kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, potom u subotu sa Partizanom u 1. Kolu ABA lige.

Pred odlazak na prvi meč sa Igokeom, u SC Topolica održana je konferencija za Medije na kojoj su saopštene dvije dobre I jedna loša vijest.

Prvo dobre: Karte za mečeve u Baru moći će da se kupe već od utorka u kompletu, po cijeni jedne. Dakle, ko kupi ulaznicu za meč sa Igokeom (četvrtak), dobiće gratis kartu za gostovanje bivšeg šampiona Evrope I najtrofejniji klub ABA lige Partizan!

Druga dobra vijest koju je saopštio strateg Mornara Đorđije Pavićević je da je riješeno pitanje pojačanja na poziciji centra. U SC Topolica već danas je prvi trening odradio Mladen Pantić, srpski itnernacionalac koji je lani nosi dres rumunske Krajove.

Loša vijest je da Barani čekaju dvomeč sa Igokeom sa ozbiljno narušenim zdrastvenim biltenom ekipe.

U mečevima sa Igokeom nećemo moći da računamo na Koraća koji još nije sanirao povredu, minule nedjelje povrijedio se Marko Mugoša I on nee biti spreman ni za meč sa Partizanom, Mihailo Radunović je pod terapijom, Kol Dikerson je “rovit”, rekao je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević.

On je dodao da probleme sa povredama nije naveo da bi tražio alibi.

Imamo za rivala iskusnu i ekipu zavidnog kvaliteta. Imali smo prilike da se u to uvjerimo na turniru u Čačku na kojem smo učestvovali i mi. Tamo su odigrači dva duela, prvi rutinski dobili protiv Borca a drugi na mali broj poena, što im je specijalnost, u neizvjesnoj završnici dobili protiv Mege. Uz dužno  poštovanje protivnika, mislim da možemo da se plasiramo u FIBA ligu šampiona. Otežavajuće okolnosti su to što imamo naporan put do Laktaša, pa potom odmah idemo natrag da bi samo dva dana kasnije igrali revanš. Protivnik na revanš stiže odmorniji od nas za jedno putovanje i u tom segmentu mu je oporavak nešto olakšan. Problemi sa povredama su upravo zbog navedenog nezgodni jer nam skraćuju “roster” a sve stiže na samom početku sezone” dodao je Pavićević.

Već u subotu, Mornar dočekuje šestostrukog šampiona ABA lige.

Šteta što nismo u poziciji da imamo bar dan za odmor pred utakmicu sa Partizanom. Pokušavali smo dobijemo nedjeljni termin u ABA ali novajlije smo i našli smo se u stiuaciji da za šest dana igramo tri meča uz dva naporna putovanja. Ali, nećemo se žaliti i pokušaćemo da izvučemo najviše što u datim okolnostima možemo”, kazao je Pavićević.

Kapiten Mornara Marko Mijović najavio je da će ekipa protiv prvaka BiH dati maksimum.

Protivnik ima kvalitetnu ekipu i sigurno ćemo biti na iskušenju. Na nama je dadamo svoj maksimum, a za kakav će to rezultat biti dovoljno vidjećemo. Prva utakmica neće ništa riješiti a ja se nadam da ćemo izboriti dobar rezultat pred revanš nakon kojeg ćemo se, vjerujem, svi radovati plasmanu u Ligu šampiona”, prokomentarisao je Mijović.

Optimista je pred dvomeč sa Igokeom bio i veteran u redovima Mornara Balša Radunović.

Dobro smo radili u pripremnom period, odigrali dosta utakmica, imali malo pehova sa povredama pred start sezone ali vjerujem da imamo snage da ostvarimo dobar rezultat”, istakao je Radunović uz ocjenu da Mornar ove sezone ima jači tim nego lani, zbog pojačanja iz inostranstva.

{galerija}sport/2016/09/mornarpress{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar