Mornar kreće 15. avgusta

kup kk 12

Pred košarkašima Mornara je, po svemu sudeći, najteža sezona od osnivanja. Igraće ponovo na četiri fronta, s tim da će svi frontovi biti zahtjevniji nego prošle sezone.

U ABA ligi Barani brane plasman u plej-of, u domaćem prvenstvu tutulu prvaka, u nacionalnom kupu finale, a umjesto Fibakupa, prvi put nastupaju u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi – Evrokupu.

Braća Pavićević, glavni menadžer kluba Đorđije i šef struke Mihailo, po tradiciji, već na početku ljeta ozbiljno su prionuli na posao koji podrazumijeva stvaranje konkurentne ekipe i odrađivanje priprema na najvišem nivou.

Ekipa je gotovo formirana, iako je konkurs za roster još otvoren, a tokom priprema znaće se da li će biti još pojačanja i da li će neki igrači eventualno biti pozajmljeni drugim klubovima. U odnosu na prošlu sezonu novi igrači su Amerikanci, bekovi Kadin Karington (23, 193cm) i Andrea Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), kao i krilni centar, Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm). Iz kluba su otišli Amerikanci Derek Nidam u Monako i Brendis Rejli-Ros u Cibonu.

Igrači Mornara okupiće se 15. avgusta.

- Pripreme ćemo početi polovinom mjeseca, a krajem avgusta, zahvaljujući prijatelju, našem Baraninu i uspješnom treneru Savu Vučeviću, putujemo u Francusku, na turnir na kojem će učestvovati najbolje francuske ekipe. Po povratku nastavljamo pripreme u Baru, a onda odalzimo u Bari, gdje ćemo odmjeriti snage s Brindizijem. Očekuju nas, potom, dueli sa Darušafakom i Budućnošću i treninzi u svojoj dvorani od 10. do 16. septembra, kada ponovo idemo na put. Mislili smo najprije da to budu Zadar i Slovenija, ali smo odustali kad smo saznali da u prva dva kola ABA lige gostujemo u Sloveniji, Petrol Olimpiji i Krki, a u četvrtom Zadru. Tako da ćemo, danas će to biti definitivno potvrđeno, u Zagrebu 17. i 18. septembra odigrati dvije utakmice, protiv Cedevite i Cibone. Iz Zagreba putujemo u Banjaluku, na Super kup ABA lige, od 20-23. septembra. Posljednju sedmicu pred start ABA lige i Evrokupa iskoristićemo za završne pripreme i duel sa nekim malo slabijim protivnikom. Tokom priprema za prošlu sezonu uglavnom smo igrali sa relativno slabijim rivalima i nismo baš najbolje startovali u prvenstvu ABA lige. Zato smo ovog ljeta tražili jake protivnike kako bismo punom snagom krenuli u dva veoma jaka takmičenja – ABA ligu, gdje su se sve ekipe pojačale i Evrokup o kome ne treba trošiti riječi. Jake pripremne utakmice pokazaće i kakav tim imamo, s obzirom da smo izmijenili sastav. Jer, roster nije zaključen, imamo vremena da intervenišemo i sastavimo ekipu koja će moći da odgovori svim izazovima u idućoj, izuzetno napornoj sezoni – ističe Đorđije Pavićević.
A Mornar zaista ima veoma izazovan raspored na startu sezone: od 29. ili 30. septembra do 24. oktobra odigraće osam teških utakmica, od kojih pet igra na strani: gostuje Petrol Olimpiji, Krki i Zadru u ABA ligi i Fijatu iz Torina i Skajlajnersu iz Frankfurta u Evrokupu, a kod kuće igra s Partizanom u ABA ligi i sa Uniksom iz ruskog Kazanja i Unikahom iz Malage u Evrokupu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar