Na Šetalištu večeras humanitarni turnir "Trojka iz bloka"

3iz BlokaBar

 

Sportsko-humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ koju već četvrtu godinu zaredom organizuje humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ održava se danas u Baru.

Uroš Marković iz organizacije „Srbi za Srbe“ kazao je za da se ova organizacija već sedam godina bori protiv siromaštva kroz projekat „Trojka iz bloka“ a da je Crna Gora svakako jedno od najljjepših mjesta za ovakve humanitarne poduhvate.

– Turnir „Trojka iz bloka” smo proširili bukvalno na tri kontineta sveta. Organizovali smo skoro 200 humanitarnih događaja a Crna Gora je svakako najlepša destinacija kojoj se rado vraćamo. Već pune tri godine živi ideja „Trojka iz bloka“ u Herceg Novom, dve godine u Kotoru a ove godine po prvi put dolazimo u Bar, u ponedeljak 30. jula i ako Bog da krajem avgusta bićemo prvi put u Budvi i Podgorici – najavio je Marković.

On je naglasio da će sredstva prikupljena tokom ovogodišnjeg turnira u Crnoj Gori biti proslijeđena narodnim kuhinjama u Crnoj Gori, kao i to da je rad organizacije „Srbi za Srbe” veoma transparentan te da se svi finansijski izvještaji o prikupljenim sredstvima uredno objavljuju na sajtovima organizacije.

– Ove godine je u Crnoj Gori po prvi put u planu jedna malo veća i ozbiljnija pomoć narodnim kuhinjama u Crnoj Gori. Konkretno ti detalji će biti objavljeni naravno posle turnira sa svim finansijskim izveštajima, koliko novca je prikupljeno, gde će tačno i na koji način novac biti utrošen. Pozivamo slušaoce da posete naše sajtove srbizasrbe.org i trojkaizbloka.org i da se sami uvere na koji način radimo, kao i to koliko porodica postoji u Crnoj Gori ali i širom regiona koje trebaju našu pomoć. Sa nama je jedno sigurno a to je da novac završava na pravom mestu – kazao je Marković.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe” registrovana je 2015. godine u Crnoj Gori sa blagoslovom Mitropolita Amfilohija.

– Ta registracija nam mnogo znači jer smo time prepoznati kao legitimna organizacija koja može da poziva dobre ljude i da se sabira oko jedne zdrave priče. Pomoć ugroženim porodicama je jedino što nas kao organizaciju predstavlja i to je najveći razlog zbog kojeg nastavljamo ds pozivamo ljude da se okupljaju kako bismo još više pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Registrovani smo u deset zemalja širom svijeta a u nekim od tih zemalja su jako strogi zakoni ne samo za humanitarni rad nego uopšte. U Švajcarskoj, Njemačkoj, Austriji, Norveškoj, Americi, Kanadi imamo primere da Švajcarci, Norvežani, Nemci, Amerikanci, Kanađani skupljaju sa nama donacije i uplaćuju sredstva za ugrožene srpske porodice koje žive širom Balkana, tako da je potpuno prirodan sled događaja bio da se registrujemo i u Crnoj Gori – zaključio je Uroš Marković iz organizacije „ Srbi za Srbe“.

On je pozvao sve ljude dobre volje od 3 do 103 godine da pokažu solidarnost i učestvuju na nekom od turnira „Trojka iz bloka” koji se održavaju u Crnoj Gori.

Podsjećamo da je za prethodne tri godine organizacija „Srbi za Srbe“ ovakvim i sličnim manifestacijama pomogla 18 najugroženijih porodica u Crnoj Gori sa materijalnom pomoći od preko 40.000 eura.

https://www.youtube.com/watch?v=WeC5vU91VC0

Na svom zvaničnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe) organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima u devet zemalja u kojima postoje zvanični ogranci.

Evo kako je minula dva dana bilo u Herceg Novom i Kotoru:

{galerija}sport/2018/7/trojkaizbloka{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar