Spreman Golden Stejt iz Bara, Mićović potpisao na još godinu

cup kosh 6

Lijepe vijesti stižu za navijače Mornara. Glavni menadžer kluba Đorđije Pavićević saopštio je da su trojica Amerikanaca postali novi Barani, kao i da je Strahinja Mićović produžio vjernost barskom ABA ligašu na još godinu.

Poslije odlaska Nidama u Monako i Rejli-Rosa u Cibonu, Barani nisu dugo čekali da angažuju nove Amerikance: beka Kadina Karingtona (23, 193cm), krilo Vinstona Šeparda (25, 203 cm) i beka Andrea Spajta (23, 191 cm).

Karington je diplomac univerziteta Siton Hol koji je prošle sezone u NCAA imao prosjek od 15,62 poena, 4,41 asistenciju i 3,12 skokova.
Momak iz Bruklina je na tek završenoj Ljetnjoj ligi u Las Vegasu igrao za Detroit.

Šepard je prošlogodišnji član Santa Kruz Voriorsa, a u Razvojnoj ligi upisao je prosjek od 9,47 poena, 5,89 skokova i 2,53 asistencije u 19 mečeva, da bi sezonu završio u novezelandskoj ekipi Kanterberi Rems. Šepard ima evropsko iskustvo jer je po diplomiranju na San Dijego Stejtu, jednu sezonu (2016-2017.) proveo u Albi Fehervar, gdje je, s prosjekom od 11,6 poena, 6,1 skoka i 3,1 asistencijom pomogao da klub osvoji mađarsku duplu krunu.

Iza Spajta koji je igrao dvije sezone na Saut Plens koledžu (NCAA) i jednu godinu na Arizoni Stejt, jeste fantastična sezona u Sjevernom Koloradu za koji je bilježio prosjek od 22,5 poena, 2,65 skokova i 2,66 asistencije, uz 40 odsto uspješnosti šuta za tri poena.

Navijače je posebno obradovalo to što je Mornar produžio ugovor sa Strahinjom Mićovićem, prošle sezone važnim šrafom košarkaške “mašinerije” iz Bara koja je atraktivnom igrom, sa mnogo energije i preciznom dalekometnom artiljerijom zaslužila naklonost i respekt od košakaške publike u Regionu.

- Nismo stavili tačku, očekujemo još pojačanja. Svi će biti iznenađeni našim stilom igre u narednoj sezoni. Nemojte se iznenaditi kada dobijete Golden Stejt iz Bara – uz osmijeh kaže Đorđije Pavićević, ne želeći da otkriva svoje sljedeće korake.
Podsjetimo, ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona ranije su produžili Uroš Luković, Nemanja Vranješ i Radoje Vujošević, a prvi put u redovima barskog ABA ligaša nastupiće Hrvat Marin Mornar.

paskuci

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar