Vucevic

Nikola Vučević će od 15. do 17. juna opet zaigrati u svom Baru, a za saigrače će imati čak 60 djece iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 15 godina.

Budući košarkaši će, tokom tri dana pozivnog kampa na terenima hotela „Sidro“ moći da uče košarkaške poteze od renomirаnih stručnjaka. Ujedno, imaće priliku da se druže i čuju ne samo košarkaške savjete od zvijezde Orlando Medžika, već i njegovih prijatelja koji su će uzeti učešće na prvom ovakvom događaju u Crnoj Gori, koji su van granica Balkana pomogli NBA i Nike, a iz regiona “Diva voda” i “BAR-KOD shop parfimerije”.

– Bez prijatelja ne možete mnogo toga da uradite – kaže Vučević za „Bаsketball sphere“, s ogromnom dozom sreće što će se njegova dugоgodišnja želja za tri dana preliti u lepu realnost. – Ne samo kao košarkaš, nego kao profesionalac u bilo kom poslu, težite da vrhunskim rezultatima. Naravno, uvijek vas obuzme sreća kada dostignete određeni cilj, ali mislim da je posebna privilegija kada imate priliku i mogućnost da usrećite decu. Već nekoliko godina sam razmišljao o kampu, ali zbog raznih obaveza, poslovnih i privatnih, nisam bio u mogućnosti. Želio sam, kada krenemo u projekat, da budem potpuno posvećen tome. Evo, sada se sve poklopilo i mogu da vam kažem da sam pomalo nestrpljiv da se svi zajedno okupimo.

Na izbor lokacije se nije dugo čekalo?

– Rođen sam u švajcarskom gradiću Moržu, jer je u to vreme moj otac bio profesionalni košarkaš, ali s obzirom na to da je on iz Bara, da sam ja značajan dio odrastanja proveo i da sam emotivno vezan za taj grad, bilo je lako izabrati odakle želimo da krenemo na ovaj zanimljiv put. Znam da period druženja nije veliki, jer je uvijek malo vremena sa decom. Ali, ako se vrate kući sa osmjehom i lijepim uspomenama, a ne samo sa časovima košarke, mislim da smo svi zajedno, oni i mi, pobijedili.

Pobjedu, onu na terenu, profesionalnu, vrednu nacionalnog pehara, sinoć je izvojevala Crvena zvezda, klub za koji Nikola navija od malena.

– Zbog prohodnosti u Evroligu, državne titule u našem region, s te strane nemaju ogroman značaj kao nekad. Ali, istorijski gledano, zauvijek će pisati da je Zvezda 2018. godine osvojila četvrtu zaredom titulu prvaka Srbije. Na kraju, uvijek je lepo kada sezonu koja nije bila ni malo laka, u kojoj ste sa novim stručnim štabom i gotovo kompletno izmenjenim sastavom, igrali čak tri finala, završite sa trofejom visoko podignutim u vašim rukama. Svaka čast Zvezdi.

Onaj vredniji trofej u regionu, ABA lige, podigla je Budućnost...

– Ako je moralo da se desi da Zvezda ostane bez pehara u ABA ligi, onda mi je drago što je to učinila Budućnost. Nisam dugo igrao za podgorički klub, ali tokom tog perioda sam uživao. Vjerujem i da su takođe i moji saigrači, navijači i ljubitelji košarke u Podgorici, koji su na mojoj poslednjoj utakmici za Budućnost pokazali koliko cijene što sam uradio za ta četiri mjeseca.

Podgorički klub je osvojio region, ali je ostao bez krune u Crnoj Gori koju mu je skinuo Mornar.

– Eto, nekako se u par mjeseci potrefilo da sve ekipe u regionu koji mi znače osvoje pehar. Drago mi je što je dugogodišnju dominaciju Budućnosti prekinuo baš Mornar, ne samo zbog toga što smo u njemu igrali moj otac i ja, već i što se radi o klubu sa velikom košarkaškom tradicijom, u kojem je stasalo mnogo poznatih imena crnogorske, pa i jugoslovenske košarke. Drago mi je i zbog grada Bara koji dugo, nenametljivo podržava Mornar i koji svoju ljubav prema košarci nije uslovio uspjesima, već su ljudi dolazili na utakmice i kad klub nije bio na rezultatskim visokim pozicijama. Naravno, drago mi je i zbog nevjerovatnih, u pozitivnom smislu, fanatika u upravi Mornara, koji godinama strpljivo zidaju stepenike ka vrhu, na realnim finansijskim osnovama, ali uz mnogo vjere, znanja i ljubavi prema košarci.

Orlando Medžik u sezoni 2017-2018?

– Ako samo letimično bacite pogled na konačan skor, onda sezona ne može da se svede pod uspešnom. Ali, ako je dublje analizirate, uočavate da smo dobro krenuli, kao tim i ja pojedinačno. Igrali smo dobro, čak mislim da je taj period do povrede bio možda moj najbolji u NBA karijeri. Kao ekipa, iako smo relativno mladi, delovali smo zrelo. Nažalost, onda su usledile povrede, moja, Gordona, Furnijea, koje su značajno umanjile šanse Orlanda za plej-of. Jesmo se kasnije, pojedinačno, vraćali u takmičarski ritam, ali trebalo je vreme da opet pronađemo serijski kod pobjeda, što je bilo teško jer se približavao kraj regularnog dela sezone.

S vremena na vrijeme pojavi mogućnost trejda u koji bi bio uključen Vučević. Nije tajna da bi pojedini timovi vrlo rado da vas vide u njihovom dresu...

– Pominjanje mogućih trejdova je sastavni deo NBA i ogromnog broja medija koji prate najkvalitetniju ligu na svetu. Da li će se neki od njih desiti ili ne, pokazaće vreme. Međutim, ne samo ja, nego i svi igrači navikli su da ne obraćaju mnogo pažnju na to. Igrač sam Orlanda i potpuno sam koncentrisan na moj tim i naše ambicije u sledećoj sezoni.

IZVOR: Bаsketball sphere

ViM BANER

Jedro 320x250

AD Marina Logo

Alter Modus

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

 baneb jedro

Klime Baković

ave tours 1

djokic

baner Adria

baneb jedro

Posljednje vijesti

Thumbnail Službenici CB Bar su u Sutomoru zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljai M.K. (50).
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

baneb reklama

AD Marina Logo

Luka Bar unutrašnji baner

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

Klime Baković


ave tours 1

djokic

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti