Pavićević: Pokušaćemo da napadnemo i ABA ligu

Djoko 1

Braća Mihajlo i Đorđije Pavićević imaju razloga za zadovoljstvo.

Prvi je bio trener Mornara, a drugi direktor kluba koji je u sezoni na izmaku osvojio titulu u crnogorskom prvenstvu.

“Poslije svih napora posljednjih godina došla je kruna, šampionska titula u Crnoj Gori. Nije baš najbolje počelo u ABA poslije poraza kući od FMP-a, ali smo napravili brejk u Ljubljani, vratili se u Skoplju iz velikog minusa i onda je sve krenulo. Uz pobjede, raduje me što smo postali omiljeni u regionu, što nam publika dočekuje goste aplauzom za svaki lijep potez, ili trenera Dzikića nedavno. Možemo biti primjer. Nisam od onih koji se zalijeće, ali smo vjerovali u sebe. Zato smo odštampali šampionske majice. Nema mržnje između Budućnosti i Mornara, ima rivaliteta, kao i između mene i Mihajla, ali smo van terena prijatelji. Budućnost je godinama u vrhu, lokomotiva i dobro je za crnogorsku košarku što smo se mi pojavili. Ojačali smo kroz ABA, nismo imali respekta. Bilo je tenzija, pa su dvorane bile pune, eto lane peta utakmica u Podgorici. Znam i za priču o puštanju, ali smo Budućnost dobili u ABA i skinuli je sa prvog mjesta, šest puta u posljednjih šest utakmica”, kazao je u intervjuu za Blic, Đorđije Pavićević.

Kako je voditi klub koji nije na državnim jaslama?

“Teško, ali kada imate mogućnost i zacrtate plan, onda to izgurate, stepenicu po stepenicu. Bili smo ekipa koja je kadete 1991. godišta gurala, poput Nikole Ivanovića i drugih, koje su kasnije svi svojatali. Igrali smo finala Kupa, balkanske lige i rasli do ovih visina. Postali smo članovi ABA, imali probleme sa kasnim formiranjem ekipe lani, skrpili je, pa smo imali i promjene tokom sezone da bi se spasili. Uspijeli smo i poslije poraza od Zadra, pobijedili Krku i ostali u ABA ligi”, rekao je Pavićević.

Namučili ste i Zvezdu u polufinalu ABA?

“Da se Luković nije povrijedio, svašta bi bilo, iako je Zvezda u tom trenutku bila sjajan Evroligaš. Budućnost je najbolje igrala tokom cijele sezone, iako je imala jedan krizni period, ali je zasluženo osvojila ABA. Mnogo su ulagali ovih sezona i zaslužili su titulu.”

Mornar je izborio Evrokup, da li će ga i igrati?

“Igraće. Prošli smo FIBA takmičenja, sva putovanja. Nismo bili spremni i ispali smo iz Lige šampiona, ali smo zbog obaveze prema Košarkaškom savezu Crne Gore igrali drugo po redu takmičenje. Bilo je tu anomalija oko uslova, posebno oko sudija, ali smo sve to prošli, pa će nam biti lakše da igramo Evrokup. Mi zadovoljavamo sve uslove i svako ko jednom dođe, poput Tenerifa, želi ponovo da se vrati, uspostavi saradnju. Eto, u ABA ligi su imali povika na arbitre, neka dođu da vide kako je u FIBA Evrokupu.”

Imali ste odličan skauting?

“U njemu učestvujemo brat i ja i agent Minja Ilić, koji mi svakodnevno šalje snimke i ako vidim da to nije to, preskačem odmah. Dvojica vide bolje nego jedan, pogotovo za budžet koji imamo. Nidam je sjajan momak, igraće i za crnogorsku reprezentaciju, kod predsjednika opštine je rekao da od mene zavisi da li će ostati.”

Šta ćete sa udarnim tandemom?

“Oko Nidama i Lukovića je sve koncipirano i sa njima smo obavili već razgovore i treba obojica da daju odgovor. Luković ima 1+1 ugovor i vidjećemo šta će biti. Uroša smo upoznali ove godine, bio je moj izbor, kada sam dobio info da ga Muta neće, da je slobodan. Preko Minje i Miška Ražnatovića sam se veoma brzo dogovorio. Tražio je nedjelju dana da sačeka, a Mihajlo je odmah rekao da je pravi izbor.”

Čeka nas zanimljiva sezona u ABA, sa Budućnosti u Evroligi, Cedevita, Zvezda, pa Olimpija i Partizan i ostali.

“Ne zapostavite i Megu jer Miško ima mnogo mladih igrača, Zadar sa odličnim uslovima, svim pobrojanim, pa će biti bez obzira na budžet – zanimljivo. Dosta će zavisiti od skautinga, a i ko će imati kojeg trenera, jer će to biti bitan faktor”, završio je Đoko Pavićević.

IZVOR: Blic

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar