Sviš donio trofej u Bar!

Sviš

Da je Bar grad košarke potvrdila je minulog vikenda i basket ekipa Sviš trijumfom na prestižnom turniru koji je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u Podgorici.

Basket 3 na 3 kao nova olimpijska disciplina polako osvaja planetu a ekipe sa prostora bivše Jugoslavije među najboljim su na svijetu. Trijumf barskog tima još jedna je potvrda da, kao i u košarci, Bar postaje jedan od regionalnih centara u ovom sportu.

Sviš je na turniru u Podgorici nastupao u sastavu Bogdan Cebalović, Kosta Abramović, Luka Dabanović i Milo Unkašević. U meču za trofej, protiv Elektro Čarapića, barski sastav slavio je 19:14, potvrđujući tako dominaciju koja je bila vidljiva od prvog kola.

O kakvom je uspjehu riječ potvrđuje podatak da je na dvodnevnom turniru koji se održavao na terenima u Njegoševom parku, nastupilo ukupno 20 ekipa!

"Turnir je bio izuzetno jak, samim ti što pravo učesća na ovakvim takmičenjima imaju i igrači koji se profesionalno bave košarkom.  Za nas je otežavajuća okolnost bila to što nam se u grupnoj fazi takmičenja povrijedio saigrač Milo Unkašević. Nismo imali pravo na izmjenu ali smo velikim trudom uspjeli da osvojimo trofej i time na najbolji način promovišemo i ekipu Sviš i grad Bar", kaže za Jedro Bogdan cebalović.

On je dodao da je Sviš osnovan prošle godine i da je sa ovim turnirom ekipa počeli sezonu takmičenja.

"Očekujemo da nam sezona ista bude uspješna kako ne samo u Crnoj Gori već i na turnirima u regionu i inostranstvu. Naravno prvi i osvovni cilj učešđa na ovim turnirima je prije svega promocija ovog sporta i zdravog načina života.", rekao je Cebalović.

 

{galerija}sport/2018/6/svish{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar