Sviš

Da je Bar grad košarke potvrdila je minulog vikenda i basket ekipa Sviš trijumfom na prestižnom turniru koji je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u Podgorici.

Basket 3 na 3 kao nova olimpijska disciplina polako osvaja planetu a ekipe sa prostora bivše Jugoslavije među najboljim su na svijetu. Trijumf barskog tima još jedna je potvrda da, kao i u košarci, Bar postaje jedan od regionalnih centara u ovom sportu.

Sviš je na turniru u Podgorici nastupao u sastavu Bogdan Cebalović, Kosta Abramović, Luka Dabanović i Milo Unkašević. U meču za trofej, protiv Elektro Čarapića, barski sastav slavio je 19:14, potvrđujući tako dominaciju koja je bila vidljiva od prvog kola.

O kakvom je uspjehu riječ potvrđuje podatak da je na dvodnevnom turniru koji se održavao na terenima u Njegoševom parku, nastupilo ukupno 20 ekipa!

"Turnir je bio izuzetno jak, samim ti što pravo učesća na ovakvim takmičenjima imaju i igrači koji se profesionalno bave košarkom.  Za nas je otežavajuća okolnost bila to što nam se u grupnoj fazi takmičenja povrijedio saigrač Milo Unkašević. Nismo imali pravo na izmjenu ali smo velikim trudom uspjeli da osvojimo trofej i time na najbolji način promovišemo i ekipu Sviš i grad Bar", kaže za Jedro Bogdan cebalović.

On je dodao da je Sviš osnovan prošle godine i da je sa ovim turnirom ekipa počeli sezonu takmičenja.

"Očekujemo da nam sezona ista bude uspješna kako ne samo u Crnoj Gori već i na turnirima u regionu i inostranstvu. Naravno prvi i osvovni cilj učešđa na ovim turnirima je prije svega promocija ovog sporta i zdravog načina života.", rekao je Cebalović.

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar