Prijem za šampione: Ponos Bara nije projekat za jedno ljeto!

prijem 2

Lopta kojom je odigrana poslednja utakmica finala plej ofa Superlige, u kojoj je Mornar osvojio titulu šampiona Crne Gore, sa potpisima svih igrača i članova stručnog štaba barskog ABA ligaša, krasiće ubuduće vitrine gradonačelnika Bara!

Privilegija da dobije ovakav poklon pripala je predsjedniku Opštine Bar dr Zoranu Srzentiću koji je, nakon što mu je specjalni dar predao glavni menadžer kluba Đorđije Pavićević, rekao da lopta ostaje u kabinetu kao posebna atrakcija.

“Goste sa strane koji budu dolazili u kabinet predsjednika Opštine Bar sigurno će interesovati o kakvoj se lopti radi i svakom domaćinu biće čast da objasni o kakvom je suveniru riječ”, rekao je dr Srzentić zahvaljujući se Pavićeviću na specijalnom poklonu, koji je uručen na svečanom prijemu priređenom u Opštini novim šampionima Crne Gore u košarci.

Gradonačelniku Bara i njegovim zamjenicima uručeni su i dresovi sa natpisom šampioni Crne Gore kakve su članovi Mornara obukli za veliko slavlje odmah nakon osvajanja titule.

“Ovaj prijem je mali znak zahvalnosti košarkašima i stručnom štabu Mornara za sve one lijepe trenutke koje su priuštili našim sugrađanima, za sve trenutke sreće, zadovoljstva, ushićenja tokom ove i prošle godine i na kraju ovaj veličanstveni podvig osvajanja titule nacionalnog prvaka”, rekao je gradonačelnik Bara dr Zoran Srzentić.

Predsjednik opštine potvrdio je da će grad ubudućnosti još više podržati klub.

“Obaveza je grada da stane uz klub, da ovaj uspjeh ne bude samo trenutan već da postane kontinuitet. Za to su potreba dodatna finansijska sredstva koja će obezbijediti privreda Bara i Opština. Mi moramo da osnažimo i sportsku infrastrukturu, jednom trenažnom dvoranom koja će značiti ne samo košarkašima Mornara već i drugim klubovima. To već imamo u planu i to će morati da se uradi za narednu sezonu”, rekao je dr Srzentić.

Glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević izjavio je da je posebno zadovoljan što je pored takmičarskih ciljeva ostvaren i jedan drugi koji je posebno značajan za grad Baru.

“Posebno smo ponosni što smo ostvarili to da u svakom klubu ABA lige jedva čekaju da dođu u Bar ponovo i to je velika pobjeda Mornara, grada i svih koji su bili uključeni u ovaj projekat. To je potvrđeno iu poslednjoj utakmici ove sezone a imponuje što je tako i zbog toga što je riječ i o sportskim gigantima koji su po 5 pa i 10 puta finansijski jači od nas. To potvrđuje da smo uspjeli da stvorimo uslove na kojima mnogi mogu da nam zavide”, rekao je Pavićević.

Šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević bio je nakon svečano prijema upitan da li će i sledeće sezone mučiti muku sa mušicama koji napadaju šikove u njegovi bašti. Pajov odgovor, s obzirom da je košarkaškoj javnosti poznato da taktiku za utakmice priprema radeći u svojoj bašti, bio je više nego znakovit.

“Šipkovi su jedan od proizvoda po kojima je Bar poznat širom regiona a ja se najljepše osjećam u svojoj bašti”, rekao je stariji Pavićević.

Nakon prijema u prostorijama opštine prvi čovjek Mornara imao je i specijalnu poruku za igrače.

“Nakon malog odmora mi ćemo sa svakim pojedinačno sjesti i razgovarati o nastavku saradnje. Kakav god bude ishod tig razgovora, svaki od vas treba da zna da i ako ode iz Bara, ovdje će uvijek imati prijatelje kojima će u pola dana i noći moći da se obrati za pomoć ili podršku. Ono što smo zajedničkim snagama gradili minulih mjeseci i godinama nije prolazna kategorija i ovaj uspjeh kao i zajednički proliveni znoj da ga ostvarimo zauvijek će nas vezivati”, poručio je mlađi Pavićević nakon čega je od igrača i zvaničnika Opštine koji su ostali na druženju pozdravljen aplauzom.

Ispred zgrade opštine košarkaši i članovi Stručnog štaba i uprave Mornara rastali su se na način na koji su i uoči svakog meča i nakon njega – rukom na ruku i uzvikom “Za Mornar”!

{galerija}sport/2018/6/prijem{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar