Pobjeda u Podgorici, Mornar poveo u finalu!

mor buducnost 9

Drugi put zaredom u domaćem šampionatu Mornar je skinuo “skalp” Budućnosti u Podgorici!

Ovog puta trijumf ponosa Bara u Morači ima posebnu težinu jer je izvojevan na startu finalne serije plej ofa!

Budućnost VOLI - Mornar 77:84 (18:27, 20:16, 18:18, 21:23)

Dvorana: Morača, Gledalaca: 900. SUDIJE: Dragojević, Jokić (Podgorica), Rutešić (Nikšić).

Budućnost Voli: Ivanović 7 (4-3), Slavković, Su. Šehović 6 (1-0), Barović 17 (6-5), Se. Šehović, Starovlah 2 (2-2), Gordić 20 (4-4), Ilić 5, Z. Nikolić 4, Gibson 4 (3-2), Lendri 5, D. Nikolić 7 (2-2).

Mornar: Pavićević, Ćalić, Mićović 21 (6-5), Nidam 34 (8-7), Mijović, Pavić 2, Vujošević 4 (3-2), Ros 13 (8-5), Vranješ, Bakić, Luković 10 (2-0).

Skor dva najbolja crnogorska košarkaška tima u sezoni snova i za Budućnost i za Mornar sada je 3:4 u korist Podgoričana ali u finalnom okršaju za titulu domaćeg prvaka Barani imaju prednost.

Ponovo je to bio neizvjestan i duel začinjen posebnim nabojem emocija u kojem su gosti od početka pokazivali više želje i energije, što je uz sjajnu partiju Dereka Nidama i taktičku zrelinu Barana u završnici prelomilo meč.

Barani su bolje počeli utakmicu, na krilima Strahinje Mićovića (14 poena u prvoj dionici!), odlijepili se na 12 poena razlike (23:11) nakon čega je domaćin natjeran da sve do finiša juri zaostatak.

I u nastavku je Mornar odlično funkcionisao u napadu mada se I domaćin probudio u ofanzivi i uspio da priđe na 6 poena zaostatka (29:23).

To nije bila najava preokreta je su se Barani brzo vratili u dvocifreno vođstvo (35:25). U finišu poluvremena Podgoričani su, ipak, uspjeli da uhvate bolji ritam i trojkama Gordića, Nikolića i Lendrija svedu razliku na podnošljivih minus 5.

U drugom poluvremenu, nažalost domaćih navijača, razgoropadio se plejmeker Mornara i Crne Gore Derek Nidam koji je samo u trećoj četvrtini upisao 12 poena.

Na nepuna tri minuta prije kraja, šampion ABA lige je, ipak, uspio da izjednači (72:72), ali je odmah nakon toga Nidam atraktivnim poenom i potom trojkom uzvratio i spriječio preokret.

Ovako mi pobjeđujemo, ponekad nerezonskim šutevima, ali to je naša igra i ne odustajemo od svog koncepta. Drugih opcija i nemamo. Budućnost je, svakako, i dalje favorit za osvajanje titule. Nemam poseban komentar na igru Budućnosti. Rekao sam mojim igračima uoči utakmice da budu hrabri i da se ne plaše šuta“, rekao je nakon utakmice šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević.

Klime Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar