Budućnost dvanaesti ili Mornar prvi put

mor buducnost 5

Do kraja ovogodišnje izuzetno naporne i veoma uspješne sezone pred košarkašima Budućnosti Voli i Mornara su najmanje tri, a najviše pet utakmica u finalu plej-ofa državnog prvenstva.

U sportskom Baru, a vjerujemo da je tako i u Podgorici, bez obzira što aktuelni šampion u završnu seriju ulazi kao favorit, malo ko vjeruje da će ih biti samo tri, jer bi to značilo ekspresno osvajanje titule ili Barana ili Podgoričana. Rivalitet dvije najbolje crnogorske ekipe u posljednje tri sezone je toliko velik, a utakmice tako neizvjesne da je gotovo sigurno da će o tituli odlučiti najmanje četiri utakmice kao pretprošle godine, ili pet kao prošle.

Da je Mornar prošle sezone imao ekipu kvalitetnu kao ovogodišnju, vjerovatno bi, prvi put u svojoj istoriji, osvojio titulu državnog prvaka. Ali i Budućnost Voli je mnogo jača ekipa od one koja je "na mišiće" savladala Mornar prošle godine u finalu plej-ofa. Košarkaška Crna Gora je, zapravo, u očekivanju još jednog crnogorskog klasika, spektakularnog nadmetanja podgoričkih i barskih košarkaša.

Utakmice u Super ligi Crne Gore, u kojima je Budućnost Voli slavila u Baru, a Mornar u Podgorici, pokazale su da dueli u "Topolici" i "Morači" mogu da budu istinski paznik crnogorske košarke. Sve je u najvećoj crnogorskoj luci i, potom, u glavnom gradu besprekorno funkcionisalo, od dočeka ekipa, preko fer igre i navijanja, do korektnog ponašanja trenera i članova stručnog štaba sa obje klupe. Može li tako da bude i u finalu plej-ofa? Može i mora, bez obzira što je ulog znatno veći nego u Super ligi, u utakmicama koje nisu odlučivale gotovo ni o čemu, posebno druga u Podgorici.

Inače, u dosadašnjem toku sezone, najboljoj u istoriji kluba, Mornar je odigrao 60 utakmica (27 u ABA ligi, računajući Super kup i plej-of sa Zvezdom, 16 u FIBA Eurokupu, dvije u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampina, tri u kupu Crne Gore i 12 u Super kupu Crne Gore, uzevši u obzir i polufinale plej-ofa sa Sutjeskom). Dobio je 37, a izgubio 23.

Ovog maja nije izgubio nijednu utakmicu - dobio je svih sedam...

Finalna serija plej ofa počinje 24. maja, Budućnost Voli će biti domaćin prvog meča, a igraće se svakog drugog dana.
Šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar