Duel komšija iz Bara i Ulcinja u "Topolici"

mornar 7

Košakaši Mornara su u prvih pet kola crnogorske Super lige lige doživjeli dva poraza koliko i u posljednjih dvanaest kola ABA lige.

Navijači očekuju da će se istorija ponoviti i da će ekipa barskog ABA ligaša popraviti formu u drugom dijelu prvenstva Super lige, baš kao i u ABA ligi, i stići tamo gdje se zaputila - u finale plej-ofa. Pobjeda u Tivtu protiv Teoda 66:60 nagovještaj je povrataka Mornara na stare, trijumfalne staze.

Iskusni, šezdesetogodišni trener Mihailo Pavićević i preij takmičenja u Super ligi govorio je da su mu najveći problem povrede igrača zbog dugotrajne sezone, sužena rotacija, odnosno skraćeni roster, kao i motivisanost njegovih momaka posle najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji - plasmana u polufinale plej-ofa ABA lige.

I još uvijek zdravsteni bilten Mornara nije na optimalnom nivou: Nemanja Vrenješ nije sasvim zaliječio povredu zadobijenu još u Beogradu, u polufinalu plej-ofa sa Crvenom zvezdom, Uroš Luković i dalje povremeno osjeća bolove u leđima, Boris Bakić ima problema sa koljenom i, vjerovatno će izostati na predstojećoj utakmici sa Ulcinjem, baš kao i Marko Mugoša koji se povrijedio u meču sa Sutjeskom u Baru.

I pored toga, centar Mornara Uroš Luković je optimista:

"Dižemo, polako, formu i spremamo se za finale. Poraz protiv Sutjeske i nije neki kiks, jer svakako do kraja moramo da dobijemo sve rivale, naravno, tu ne računam Budućnost u Podgorici, pošto bilo koja ekipa u Regionu u 'Morači' unaprijed ne može da računa na bodove. Kad budemo svi zdravi i maksimalno spremni, a to će se vrlo brzo desiti, nijedna crnogorska ekipa, osim Budućnosti, ne može nam parirati. U susretu sa komšijama iz Ulcinja očekujem našu dobru igru i sigurnu pobjedu" - kaže Luković.

Utakmica između Mornara i Ulcinja, u okviru sedmog kola Super lige, biće odugrana  u nedjelju 6. maja, u dvorani "Topolica", od 20 časova, a ulaz za navijače je slobodan.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar