Hrabro srce Mornara i u majstorici ali u finale ide Zvezda

Mornar

Mornar nije uspio da priredi još jednu senzaciju u ABA ligi ali je i u svom poslednjem meču ove sezone u regionalnom šampionatu potvrdio da nije slučajno stigao do plej ofa.

Konačan rezultat ne odslikava odnos snaga na parketu Pionira, jer je domaćin do visoke razlike stigao tek u poslednjem periodu meča. Sredinom treće četvrtine Barani su u Beogradu bili na svega dva poena zaostatka ali je to, nažalost, bio i njihov maksimum večeras protiv najbolje ekipe regiona.

Crvena zvezda - Mornar 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13)

ŠUT ZA TRI POENACrvena zvezda 11/25 Mornar 5/20 SKOKOVI: Crvena zvezda 25+7 Mornar 22+13, ASISTENCIJE: Crvena zvezda 22 , Mornar 11, UKRADENE LOPTE: Crvena zvezda 11 Mornar 6.

Zvezda: Kešelj, Davidovac 6, Lazić, Dobrić 19, Feldin 8, Janković 6, Ročesti 18, Omić 11, Lesor 10, Enis 3, Jovanović, Bjelica 7.

Mornar: Pavićević, Ćalić, Mićović 9, Nidam 11, Mijović 6, Pavić 2, Vujošević 8, Mugoša, Rejli Ros 6, Vranješ 21, Bakić 6. 

https://www.youtube.com/watch?v=EoHJYetCIEA

Iako u na poluvremenu bili na 15 poena zaostatkaza dmaćinom (52:37), Barani su uspjeli da se vrate da se vrate u utakmicu, I priđu na 58:56 i imaju napad pred kraj treće četvrtine.

U 27. minutu, nažalost, Ros izgubio loptu, a Zvezda ušla u seriju 10-0 u kojoj je Ročesti upisao 6 poena iz dva šuta. To je, pokazalo se na kraju, bio i prelomni trenutak meča.

Mornar je i u poslednjoj četvrtini u nekoliko navrata prilazio na jednocifrenu razliku ali za više od toga večeras nije imao snage.

https://www.youtube.com/watch?v=VItBpoGu2Tc

"Ponosan sam na sve što smo uradili ove sezone, bila je to sezona iz snova za nas. Pobijedili smo jednom Crvenu zvezdu, a u ovakvoj atmosferi i protiv takvog rivala padaju i mnogo jači timovi od Mornara", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević za TV Arenasport odmah po završetku meča.

Na konferenciji za novinare, Pavićević je čestitao domaćinu ali i svojim igračima.

„Moram da počnem sa onim što je najbitnije, a to je da čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi. Dali smo svoj maksimum, ali kao što sam već govorio zavisi od Zvezde, ne od nas. Da nam je neko ponudio da završetak sezone bude u ovakvom ambijentu, prepunom ’’Pioniru’’... Znate, mnogo igrača nikada nije okusilo ovakav ambijent. Želim javno da čestitam svojim igračima na učinjenom u ovoj sezoni, kao i upravi kluba.“

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je atmosfera u Pioniru bila najbolja za njegov tim ove sezone.

"Sada se vidi zašto smo se borili za ’domaći teren’. Čestitam i Mornaru na igrama u plejofu. Čini se da razlika nije nešto što je realna stavka. Imaju odličnu sezonu i zaistam im čestitam. Trener Pavićević je odradio sjajan posao sa ekipom. Došli smo na tri koraka do primarnog cilja i želim da pozovem sve da i u ponedjeljak dočekamo Budućnost u ovakvoj atmosferi.“, rekao je Alimpijević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar