Bakić: Zvezda je veliki motiv

slika

Uprkos svim podvizima koje su ostvarili ove sezone, revanš meč polufinala plej ofa protiv Crvene zvezde u Baru, košarkaši Mornara dočekuju kao autsajderi.

U drugačijoj situaciji barski ABA ligaš bio bi, možda, u kompletnom satavu i sa savršenim zdrastvenim biltenom. Ovako, bez svog ponajboljeg igrača u ovoj sezoni Uroša Lukovića, sa upitnim Derikm Nidamom (oporavio od bolesti, ali je protiv Donara u Fibakupu dobio udarac u mišić i nije trenirao),i rekonvalescentom nemanjom Vranješom, trostruki prvak ABA lige dolazi u Bar kao apsolutnifavorit.

Ovu činjenicu nisu pokušavali da ospore na konferenciji za medije ni šef stručnog štaba Mihailo Pavićević, ni bek Boris Bakić.

"Treba biti realan, Zvezda ima 12 podjednako kvalitetnih igrača, dok mi imamo sužen izbor, u rosteru će biti jedanaest igrača, među kojima i neki koji rijetko ulaze u igru. Do pobjede možemo doći jedino ukoliko budemo na svom najvišem nivou i ukoliko gosti budu prikazali jedno od svojih slabijih izdanja. Istina, svaka utakmica je za sebe posebna priča, naročito u plej-ofu. U prvom meču imali smo najslabije šutersko veče ove sezone u ABA ligi, a mi bez šuta za tri poena ne možemo da dobijemo ni mnogo lošije ekipe od Crvene zvezde. Nije ni Zvezda briljirala u prvoj utakmici, nego je jednostavno, kao dobra i iskusna ekipa, kažnjavala naše greške", rekao je Pavićević.

Zvezda je slavila u svih pet dosada odigranih mečeva u ABA ligi sa Mornrom.

"Pokušaćemo da damo maksimum, nametnemo svoj, prepoznatljivi stil igre, uostalom, kao na svakoj utakmici, i da neko eventualno slabije izdanje Crvene zvezde, nadam se u pravoj košarkaškoj, domaćoj atmosferi, iskoristimo. Jasno je da neće biti lako, jer ABA liga je njima prioritet. Vidjeli ste i sami, igrali su dvije utakmice ove nedjelje u Evroligi, a govorili su o Mornaru. Činjenica da su neki igrači odmarali protiv Fenerbahčea govori da je Zvezda fokusirana na ovu utakmicu i plej-of ABA lige. Jer, Zvezdi se kompletna sezona svodi na osvajanje ABA lige. Ponavljam, uz dobru atmosferu u dvorani i naše nadahnuto izdanje, možemo da se nadamo iznenađenju i pobjedi i povratku u Beograd. A majstorica sa Zvezdom bila bi kruna najuspješnije sezone Mornara u njegovoj istoriji“, dodao je Pavićević.

Sličan komentar čuo se i od Bakića koji je svojevremeno bio kapiten beogradskog kluba.

„Crvena zvezda je veliki motiv za sve nas i dueli s njom su nam nagrada za sve što smo napravili ove sezone. Pokušaćemo da pružimo što bolju partiju, ispravimo greške iz prvog meča i, ako nam se ukaže prilika, savladamo velikog rivala. Nije lako igrati sa Zvezdom, evroligaškim timom, ali želimo da pobijedimo ako bude bilo moguće“, rekao je Bakić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar