Pavićević: Zvezda apsolutni favorit ali ne plašimo se nikog

Mornar Zvezda

Minula četiri mjeseca ostaće upamćena kao zlatni dani barske košarke.

Nevjerovatna serija pobjeda barskog ABA ligaša u jednoj od najjačih liga “Starog kontinenta”, kao i odličan nastup u FIBA Eurokupu, promijenili su odnos javnosti prema Mornaru.

Svjestan da je pomjeranje granice kada je riječ o dometu Mornara promijenilo doživljaj njegovog tima i kod protivnika, trener “plavo-bijelih” Mihailo Pavićević kaže da je to i bio cilj.

“To jeste bio naš cilj, da svi vjeruju da možemo da igramo protiv svakog. Sada, kada smo ga ostvarili, mogu da priznam da smo ponosni i da je uspjeh stigao kao rezultat zaista sjajne atmosfere u timu i oko njega. Najbolje u svemu tome je da najviše u svemu uživaju naši igrači”, rekao je Pavićević pred odlazak u Beograd na prvi meč polufinala plej ofa protiv Crvene zvezde.

O okršaju sa velikim rivalom, Pavićević kaže:

“Bilo bi neumjesno da na bilo kakav način potcijenimo Zvezdu, i zbog njene reputacije i zbog činjenice da je riječ o dominantom klubu u region poslednje tri godine”, naglašava trener Mornara.

Najbolja uvertira za prvi okršaj Barana i “crveno-bijelih” u plej ofu, smatra Pavićević bile su fantastične partije dva time ove nedjelje na evrosceni.

“Bolju najavu meča sa Zvezdom nismo mogli da imamo. Ljubitelji košarke bi trebalo da vide jednu lijepu i zanimljivu utakmicu a naš protivnik je, naravno, apsolutni favorit. Ne samo u ovom meču i protiv nas već i u odnosu na sve ekipe u ABA ligi. Ipak, kao što sam bezbroj puta ponovio – mi se ne plašimo nikoga jer znamo koliko možemo. Pokušaćemo da damo maksimum, a za kakav će to rezultat biti dovoljno ostaje da vidimo”, zaključio je strateg Mornara.

Glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević rekao je da svi u Crnoj Gori mogu da budu ponosni na rezultate barskog kluba.

"U polufinalu plej-ofa ABA lige su dva kluba iz Crne Gore i po jedan iz Srbije i Hrvatske - to samo po sebi dovoljno govori o kakvom je uspjehu riječ. Možemo da budemo ponosni na ovogodišnje rezultate Mornara. Ne idemo u Beograd s bijelom zastavom, naprotiv. Žao mi je samo što nismo kompletni, sa Lukovićem, da još jednom dokažemo da smo zasluženo tu gdje jesmo. Nadam se jednom lijepoj utakmici i neizvjesnoj do samog kraja, pravom prazniku košarke", rekao je Đorđije Pavićević. 

Alfa i omega Mornara nije skrivao da naročito žali što u timu protiv Zvezde neće biti Uroša Lukovića.

“Velika je šteta što Uroš nije s nama, ne zato što toliko znači za našu igru, već i zbog toga što bi, da se kojim slučajem nije povrijedio, on sigurno bio najbolji igrač ligaške sezone. Protiv MZT-a bi izvjesno imao indeks učinka takav da bi bio najbolji po ovom paramtru u regularnom dijelu sezone. Šteta je i što neće imati priliku da potvrdi klasu protiv Zvezde. Na igračima koji su spremni je sada da pokažu naše glavne adute, a oni su prije svega u činjenici da ova ekipa uživa u igri”, rekao je mlađi od braće Pavićević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar