FOTO: Mornarska rapsodija za četvrtfinale FIBA kupa!

morostend 3

Još jedna nezaboravna partija i još jedan istorijski podvig košarkaša Mornara! U revanš meču osmine finala FIBA kupa protiv Ostendea slavili su 90:63 i plasirali se u četvrtfinale renomiranog takmičenja!

Mornar – Ostende 90:63 (24:14, 19:19, 30:16, 17:14)

Mornar: Bakić 6, Ćalić 2, Mićović 4, Mijović, Mugoša 3, Nidam 24, Pavić 16, Pavićević, Ros 3, Vranješ 29, Vujošević 3.

Ostende: Buza 0, Đorđević 6, Filer 10, Jagodić-Kuridža 2, Jakiri 5, Kastelot 14 , Lasisi 2, Mihailović 4, Mvema, Majers 10, Salumu 8, Švarts 2.

Mnogo puta se minule godine čak i onim najvećim navijačima Mornara učinilo da trener Mihailo Pavićević ima višak optimizma. I gotovo isto toliko puta se pokazalo se da je utisak bio pogrešan, da Pajo nije neumjereni optimista nego zna nešto više od nas koji samo sanjamo da Mornar može još više u sezoni u kojoj su pomjerene sve granice ovog kluba.

Tako je bilo i uoči, odnosno nakon meča sa Ostendeom u osmini finala FIBA kupa. Nakon minusa od 13 poena u Belgiji, povrede I odsustva Uroša Lukovića, šef struke “barskog ponosa” usudio se da najavi juris na plus 20 protiv belgijskog kluba koji je ne tako davno igrao i u Evroligi.

Pozvao je Pajo i navijače da popune tribune Topolice i daju zamah njegovom timu u jurišu na još jedna podvig. Nisu mu baš svi povjerovali a svaki od onih koji je pomislio da je rvanš protiv Ostendea samo formalnost nakon 84:71 u prvom meču za Belgijance, ima razloga da sekaje što nije gledao večerašnji duel u Topolici.

Bio je to šuterski spektakl Vranješa i Nidama (prvi pogodio 8 drugi pet trojki uz fantastičan procenat šuta), letački urnebes Vukote Pavića (sa 12 skokova pokrio odsustvo Lukovića), i ratnički trans svih igrača iz Mornarovog pogona.
Ostende protiv takvog rivala nije imao šansi. U prvoj četvrtini potonuo je na deset razlike, gubio u drugoj 17 ali se vratio do poluvremena na deset, a onda počeo da posrće pred rafalom Vranješa i Nidama.

Krajem treće dionice razlika je podignuta na 24 poena, sredinom poslednje na plus 33!

{galerija}sport/2018/3/ostendebar{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar