Presing na Ostende odmah iz autobusa, besplatan ulaz u Topolicu

or 14

Odavno u Baru za jednu košarkašku utakmicu nije vladalo interesovanje kao za duel između Mornara i belgijskog Ostendea, u okviru osmine finala Fibakupa.

U "Topolici" će večeras biti odigran revanš, a u prvom meču u Belgiji slavio je Ostende 84:71.

Među onim najvatrenijim navijačima Mornara nema nikog ko misli da barski košarkaši ne mogu da nadoknade minus od 13 koševa razlike. Njihovi ljubimci su ih tokom ove sezone mnogo puta uvjerili da imaju karakter i nevjerovatno samopouzdanje, da se ne plaše nijednog rivala i da su kadri, kad je "tanko" da prevaziđu i svoje trenutne mogućnosti i uzdignuta čela napuste teren.

I trener Mihailo Pavićević je optimista i poziva publiku da pomogne njegovim igračima u važnom duelu s Belgijancima.

- Volio bih da "Topolica" bude puna, da navijači dođu i vide kako Mornar može da igra presing svih 40 minuta. Neophodna nam je njihova pomoć da izdržimo nevjerovatan fizički napor koji nas očekuje. A na krilima njihovog navijanja u stanju smo sve da izdržimo. Uvjeren sam da ćemo ili dobiti 20 razlike ili isto tako ubjedljivo izgubiti. A mislim da ćemo se, na kraju, mi radovati - naglašava Pavićević.

Pavićević nije alibi trener i samo ovlaš pominje izostanak Uroša Lukovića zbog povrede.

- Povredu Lukovića pominjem samo zbog njega, da skrenem pažnju na njegovu fenomenalnu sezonu, a ne kao alibi što nećemo biti kompletni. Želim prosto da mu odam priznanje i izrazim zahvalnost za sve što je uradio za nas tokom ove sezone, a oni koji budu zdravi i istrče na teren, budite sigurni, biće spremni da daju sve od sebe. Onaj tim koji je na parketu to je i najbolji tim - kaže Pavićević, naglašavajući da su Belgijanci "zadužili" Barane grubom igrom u prvom meču.

Na pitanje novinara da li će Mornar krenuti s presingom od sudijskog podbacivanja lopte Pavićević je odgovorio u svom stilu: "Ne, nego čim izađu iz autobusa!"

Uprava Mornara je odlučila da ulaz u dvoranu "Topolica" za utakmicu sa Ostendeom bude besplatan.

Meč Mornar - Ostende počinje u 20,30 časova.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar