Mornar se i sa "pola gasa" poigravao sa MZT-om

or 3

Košarkaši Mornara su ligaški dio sezone završili ubjedljivom pobjedom protiv MZT-a, četvrtom u isto toliko mečeva odigranih sa makedonskim šampionom u ABA ligi.

Večeras u Topolici, četa Mihaila Pavićevića proslavila je najubjedljiviju pobjedu u ABA ligi:

Mornar - MZT 106:75 (29:13, 21:28, 29:17, 27:17)

Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Radović, Hadžić (Hrvatska), Petek (Slovenija).

Mornar: Pavićević 4 (6-4), Ćalić 2 (4-2), Mićović 8 (4-4), Nidam 10 (2-1), Mijović 5 (2-1), Pavić 25 (3-2), Vujošević 7 (2-1), Mugoša 13 (1-1), Rejli-Ros 15 (2-2), Vranješ 14, Bakić 3.

MZT: Nastovski 4, Majstorović 5 (3-3), Sokolov, Lalić 22 (3-2), Penov 5 (4-2), Simonovski 27 (2-1), Spasojević 2 (2-2), Stojanovski 10 (1-0), Maslinko.

Od početka je bilo jasno da domaćina ne očekuje težak posao, uprkos tome što je nastupio bez povrijeđenog Uroša Lukovića. U 8. minutu, nakon trojke pa efektnog poena Vukote Pavića, Mornar je stigao do viška od 15 poena (21:6). U finišu uvodne četvrtine krilni centar Barana je ponovopogodio trojku za za 29:13, da bi u 12. minutu podigao višak na, u prvom poluvremenu, rekordnih plus 20 (33:13).
Nakkon bijega na 20 poena razlike, Mihailo Pavićević odlučio je da odmori glvne igrače za revanš sa Ostendeom kojise igra u srijedu, odnosno plej of seriju sa Crvenom zvezdom.

Gosti su to iskoristili da smanje razliku na 9 poena do poluvremena ali su u nastavku Barani ponovo digli ritam i samo uvećavali razliku do rekordnih 35 poena viška u završnici meča.

Nakon duela sa Ostendeom u Baru, Mornar narednog vikenda u Beogradu očekuje prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige sa dvostrukim uzastopnim šampionom i najboljom ekipom regularnog toka, Crvenom zvezdom.

Revanš se igra u subotu, 24. marta u Baru, a eventualna majstorica u dvorani „Aleksandar Nikolić” 31. marta.

https://www.youtube.com/watch?v=xSPVRiuPa7U

"Regularni dio sezone bio je kao iz snova. Zahvalio bih se igračima na zaista perfektnoj sezoni. Dali su sve od sebe. Bilo je u početku malo turbulencije dok se nismo našli, poslije je bila jedna vrsta poezije. Utakmicu sa MZT-om smo završili onako kako smo i željeli - da svi igraju, da rasporedimo minutažu pred duel sa Ostendeom i da publika uživa. Čeka nas plej of u koji ne idemo sa bijelom zastavom. Svi vjerovatno misle: to je to što smo vidjeli od Mornara u ovoj sezoni, a ja vam kažem da nismo rekli posljednju riječ. Uz sve dužno poštovanje prema šampionu Crvenoj zvezdi, a bilo bi neumjesno da joj prijetimo, moram da naglasim da idemo u Beograd da probamo da dobijemo. Još jednom ponavljam, a to sam rekao prije tri mjeseca i u to ubijedio i igrače: ne plašimo se nikoga. Kad neko u životu radi dobre stvari, dobro mu se i vraća. Tu mislim na svog brata Đorđa. Ovoliko truda i ulaganja vratilo mu se na najbolji mogući način. Ponosan sam na njega, a ja sam zadovoljan što je i moja malenkost doprinijela u postizanju ovog rezultata. Čitav grad, a i Crna Gora mogu da se diče rezultatom koji smo postigli. Dobili smo mnogo navijača širom bivše Jugoslavije i svima im se najsrdačnije zahvaljujem na podršci.", rekao je nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

{galerija}sport/2018/3/mzt{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar