Pavićević: Fokus na Ostende

mor cibbb 15

Trener Mihailo Pavićević uvijek je iskreno i otvoreno pričao o dešavanjima u klubu i košarci. Kada je Mornar ostao u osmini finala FIBA Kupa Evrope, posle odustajanje Estudijantesa i Šalona, a posle debakla od danskog Bakena, nije krio razočaranje.

„Jeste. Tada sam bio baš rezigniran. Em smo izgubili od Bakena i to više nego ubjedljivo, em smo nastavili takmičenje u terminima koji nam u tom trenutku nikako nisu odgovarali. U međuvremenu dosta toga se promijenilo, pa sada mogu da kažem da sam ipak srećan što smo ostali u Evropi“, rekao je Mihailo Pavićević i nastavio:

„U međuvremenu smo obezbijedili mjesto u polufinalu ABA lige i možemo bez imperativa da odigramo mečeve koji slede protiv Cibone i MZT Skoplja. S obzirom na to da su spomenute utakmice lišene rezultatskog značaja, fokus smo usmjerili ka Ostendeu sa željom da izborimo plasman među osam najboljih u FIBA Kupu Evrope“.

Ostende je dobro poznato ime u evropskoj košarci. Uloga favorita u mečevima koji slede je u rukama Belgijanaca

„Nisam alibi trener. Ostende jeste zvučnije ime od Mornara u Evropi, ali mislim da su šanse za plasman u četvrtfinale podjednake. Belgijanci imaju dobar sastav. Pokriveni su na svim pozicijama. Igraju jako disciplinovano, nema oscilacija u igri. Međutim, na osnovu svega što je Mornar prikazao ove sezone, uz nadu da ćemo protiv Ostendea prikazati ono pravo lice koje nas je i dovelo do polufinala ABA lige, mislim da možemo da prođemo dalje. Revanš igramo u Baru i to je dobro. Ali to ne znači da idemo u Belgiju da izborimo dobar poraz nego da pobedimo Ostende“, naglasio je Mihailo Pavićević i dodao:

„Dokle možemo da stignemo? Mi ćemo nastojati što dalje. I kada smo ispadali, FIBA nas je vraćala nazad. Sada ćemo pokušati sami da stignemo do samog kraja, dok nas neko ne ubijedi da je bolji".

Mornar gostuje Ciboni u ABA ligi u subotu. Meč počinje u 21 čas. Barani se neće vraćati kući, ostaće još jedan dan u Zagrebu odakle će nastaviti za Belgiju gdje 7. marta igraju protiv Ostendea. Revanš je sedam dana kasnije u Baru.

Izvor: SPORTKLUB

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar