Luković: Zahvalnost Mornaru, Paju i Đoku

mor cibbb 14

Uroša Lukovića zatekli smo u barskom Domu zdravlja na terapiji zbog jake prehlade koja ga je zahvatila proteklih dana.

- Rekao bih da nije grip, jer nemam temperaturu, iako sam sav slomljen. Nadam se da ću se oporaviti do subote kad krećemo na sedmodnevnu mini-turneju do Zagreba i Ostendea. Bitno mi je da u punom zdravlju dočekam posljednje dvije utakmice u ABA ligi, protiv Cibone u Zagrebu i MZT-a u Baru. Imam šansi da osvojim titulu MVP ABA lige. Luka Žorić mi bježi 20 indeks poena. Bila bi kruna moje karijere kad bih taj trofej dobio u mom Beogradu, protiv Crvene zvezde, u prvoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige, u nekadašnjem "Pioniru", sadašnjoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Luković kaže da je ova sezona njegova najbolja u ABA ligi, a i u celokupnoj karijeri.

- Zahvalnost dugujem Mornaru i braći Pavićević, Paju i Đoku, za najljepšu i najbolju sezonu u karijeri. Ovih dana zvalo me dvadesetak novinara da pita da li nastavljam kaijeru u Baru. Ovdje mi je divno, vidjećemo, razgovaraćemo, imamo još dosta zajedničkog posla do isteka jednogodišnjeg ugovora - kraj ABA lige i polufinale plej ofa sa Zvezdom; izuzetno važne utakmice sa Ostendeom u osminifinala Fibakupa, i, na kraju, završnica šampionata Crne Gore.

Po riječima centra Mornara ekipi je dobro došla pauza u prvenstvu zbog obaveza gotovo svih reprezentacija Regiona, da se odmori i akumulirala snagu za završnicu sezone.

- Poslije finala kupa Crne Gore dobili smo nekoliko slobodnih dana koje sam iskoristio da skoknem do Beograda. Po povratku odradio sam samo jedan trening zbog prehlade, a i nismo bili kompletni, jer su Nidam, Vranješ i Pavić bili sa reprezentacijom Crne Gore. Svejedno, odmorili smo se i napunili baterije pred žestok tempo u maru i aprilu. Utakmice sa Cibonom i MZT-om u ABA ligi nisu toliko bitne jer smo obezbijedili četvrto mjesto, ne možemo ni gore ni dolje. Mnogo nam je važnija utakmica sa Ostendeom u Fibakupu, pošto imamo ambicija da uđemo među osam najboljih ekipa u ovom evropskom takmičenju - ističe Luković.

Ekipu barskog ABA ligaša u martu očekuje igranje non-stop i veoma teške utakmice. Sve počinje u nedjelju, 4. marta kada gostuje Ciboni u pretposlednjem kolu ABA lige. Barani iz Zagreba putuju u Belgiju, u Ostende, gdje ih 7. marta očekuje prva utakmica osminefinala Fibakupa protiv domaćeg istoimenog kluba.

Mornar je prošle godine igrao protiv Ostendea u Ligi šampiona, u Baru je bilo 74:72 za domaći tim, a u Begiji su, takođe, slavili domaćini 80:60.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar