Mornar sjajan ali bez trofeja, odlučio domaći teren

mor buducnost 7

Mornar nije uspio da prekine seriju trijumfa Budućnosti u finalu crnogorskog Kupa.

Imali su Barani igru, pojedince raspoložene da zaustave najskuplju ekipu regiona na njenom terenu ali i 15-ak šuteva manje sa linije penala, Nidama sa četiri lične već u trećoj četvrtini, seriju čudnovatih faulova dosuđenih Rosu u ključnim fazama utakmice...

Budućnost - Mornar 87:83 (30;26, 21:20, 16:24, 20:17)

Mornar Budućnost

Upravo je Ros, sredinom poslednje četvrtine u trenucima kada se lomio rezultat na problematičan način zaustavljen u reketu protivnika ali faula (ni penala) za Mornar nije bilo. Budućnost je u finišu utakmice znala da iskoristi prednost domaćeg terena.

Uprkos svemu, meč dva najboljacrnogorska košarkaška tima bio je istinski spektakl na terenu kojem nisu nedostajali ni preokreti, ni drama u finišu, ni veliki potezi i taktičko nadmudrivanje sa klupa. Jeste korektno navijanje sa tribina, ali na taj segment niko nije ni računao uoči utakmice.

Mornar je sjajno otvorio meč predvođen Derekom Nidamom koji je prvo pogodio trojku uz faul i koš iz dodatnog bacanja a onda razigrao Mićovića i Lukovića primoravši Džikića da odmah zatraži minut odmora nakon bijega Mornara na 3:12.

Barani su održavali stečenu zalihu sve do pred kraj dionice kada "plavi" serijom 12:0 okrenuli na 30:26.

Budućnost je pri rezultatu 34:32 serijom 7:0 došla do rekordnih 9 poena prednosti (41:32), ali se na poluvrijeme otišlo sa 51:46, nakon četiri poena Rosa u finišu.
U trećoj četvrtini izabranici Mihaila Pavićevića su serijom 14:2 došli do velikih 56:64. Imao je u tim tenucima Vujošević dva bacanja za deset poena viška, ali je oba promašio a Budućnost odmah uzvratila serijom 6-0.

U poslednjoj četvrtini do 35. Minuta ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Budućnost je preko Gibsona izjednačila na 4 minuta do kraja (77:77). Taj rezultat stajao je na semaforu gotovo dva minuta kada je Gordić iz polukontre doveo Budućnost u vođstvo. Nidam je uzvratio trojkom za novi preokret ali mu je Gordić odmah zvratio istom mjerom nakon čega Barani više nisu dolazili do vođstva.

U penal završnici u kojoj su na liniju bacanja išli samo košarkaši Budućnosti, domaćin je bio bolji.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar