U Baru ovog vikenda IV Memorijal “Ljubo Jovanović”

ljubovi roditelji

Dvorana Topolica biće ovog vikenda domaćin memorijala “Ljubo Jovanović” koji se ćetvrtu godinu zaredom održava u cast tragično nastradalom košarkašu I crnogorskom reprezentativcu.


Na turniru ove godine učestvuju Mornar, Budućnost Voli, Zadar, kao i juniorske ekipe Antivari i Šušanj.

Crnogorski reprezentativac i as Budućnosti, Lovćena i grčkih Arkadikosa i Kaoda ubijen je 30. juna 2011. godine na Cetinju, usljed pokušaja razbojništva u kazinu ''Lutrija''.

“Ovaj turnir je jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Ljuba. Takva tragedija ostavlja dubok trag ne samo njegovoj porodici već i svima nama. Pokušaćemo da dobrom košarkom i atmosferom i ovdje u Baru podijelimo tugu što Ljuba više nam sa nama ali i da sjećanje na njega učinimo na način kakav priliči sjajnom čovjeku I košarkašu kakav je bio”, prokomentarisao je na konferencijiza medije u hotelu Princess strateg Mornara Đorđije Pavićević.

Šef stručnog štaba Budućnosti Vlado Šćepanović u subotu će u SC Topolica, u duelu sa Zadrom, debitovati kao trener na jednoj utakmici.

“Učestvovanje na ovom turniru je čast za sve nas i uradićemo sve da ga dobrim nastupom uveličamo. Vijest o njegovoj tragičnoj smrti još nam je urezana u sjećanje, i zato ovaj turnir ima posebnu važnost za sve ljude koji vole košarku u Crnoj Gori ali I sire”, rekao je Šćepanović.

Otac Ljuba Jovanovića, Milorad, zahvalio se Mornaru i Budućnosti, kao i KSCG i 2. Sudijskoj kliniici koja je jedan od suorganizatora turnira.

“Posebnu zahvalnost dugujem i košarkaškom klubu Zadar koji već drugi put učestvuje na ovom memorijalnom turniru”, kazao je Milorad Jovanović.

Uporedo sa turnirom održaće se i Internacionalna sudijska klinika “Montenegro 2016”, u organizaciji Udruženja košarkaških sudija Crne Gore, biće održana Internacionalna sudijska klinika “Montenegro 2016”.

Na seminaru u hotelu “Princess” seminar učestovvaće 90 arbitara iz Crne Gore i regiona, kao i sudije iz Hong Konga, Singapura, Egipta, Rusije, Austrije, Poljske, Velsa...

Predavači su prvi čovjek FIBA zadužen za suđenje Finac Karl Jugenbrand, Goran Radonjić (direktor francuske federacije i FIBA instruktor), i poznati arbitri Ilija Belošević i Sreten Radović koji su sudili na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riju.

Raspored mečeva:


Petak, 2. septembar: Mornar - Antivari (18:00); Mornar  - Zadar (20:00) 

Subota, 3. Septembar: Antivari - Šušanj  (18:00); Budućnost Voli - Zadar (20:00)

Nedjelja, 4. septembar :Mornar - Šušanj (18:00); Mornar - Budućnost Voli (20:00)

Ulaz u dvoranu "Topolica" biće slobodan

{galerija}sport/2016/09/memorijal{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar