Đorđije Pavićević: Prava istina o predigri “crnogorskog derbija”

trio

Povodom događaja prije i za vrijeme utakmice 18. kola ABA lige između Mornara i Budućnosti Voli oglasio se Đorđije Pavićević, glavni menadžer Mornara:


“Prošle godine KK Mornar je morao da plati više od 12.000 eura kazni zbog ‘navijanja’ organizovanih grupa navijača. Zbog toga smo odlučili da ove sezone, bez garancije kluba koji gostuje, nećemo davati ulaznice organizovanim grupama navijača. To se, prije svega, odnosilo na navijače Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti (redom kako su klubovi gostovali u našoj dvorani). Nijedan klub nije želio da garantuje za svoje navijače. Naravno, karte su bile u slobodnoj prodaji i svako je mogao da dođe do ulaznice.

Onaj ko je komunicirao sa predstavnicima Varvara, navijača Budućnosti, neistinito je i tendenciozno prenio našu odluku.

KK Mornar želi korektnu saradnju sa svim klubovima iz Regiona, a posebno sa Budućnošću, vodećim crnogorskim klubom. Da smo spremni za pravu saradnju, bez bilo kakvih uslovljavanja i negativnih konotacija, a sve u cilju napretka crnogorske košarke, govori i sljedeći podatak:

Budućnost je za sinoćnju utakmicu tražila 30 karata za prijatelje kluba, a mi smo, besplatno, ustupili duplo više. Osim toga, još 150 karata lično sam platio i podijelio ljudima iz Podgorice da gledaju utakmicu u dvorani ‘Topolica’.

Iz Budućnosti su zahvalili na ovom gestu i najavili da će i oni nama izaći u susret prilikom našeg narednog gostovanja u Podgorici, jer smo za prvu utakmicu u ovogodišnjoj sezoni ABA lige u Podgorici na raspolaganju imali samo 24 karte.

Što se tiče navijača, čvrsto se držimo svakog dogovora. Kad se dogovor ne ispoštuje, prekidamo saradnju. Tako je bilo i sa našom grupom organizovanih navijača, poslije ispada na jednoj utakmici.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar