FOTO: Mornar bolji od lidera ABA lige, otvorena vrata plej ofa!

mor buducnost 4

Mornar je nastavio seriju pobjeda u ABA ligi i u meču protiv lidera i ekipe koja dominira ovim takmičenje!

Mornar – Budućnost 87:81 (25:23, 23:25, 17:4, 22:19)

Dvorana: Topolica Gledalaca: 3,000 Sudije: Damir Javor, Milivoje Jovčić, Radoš Arsenijević.

Mornar: Pavićević, Ćalić, Mićović 11, Nidam 7, Mijović, Pavić 11, Vujošević 7, Mugoša, Ros 12, Vranješ 19, Bakić 9, Luković 11.

Budućnost: Ivanović 17, Su. Šehović 2, Doelman, Barović 2, Se. Šehović 5, Starovlah, Gordić 22, Ilić 9, Z. Nikolić 9, Gibson 10, Lendri, D. Nikolić 5. 

https://www.youtube.com/watch?v=0UwJAIpCHsM

Mornar nije dobro otvorio meč, što je Budućnost iskoristila da nakon tri minuta povede 9:3. Izabranici Mihaila Pavićevića su, međutim,vrlo brzo zaigrali bolje i u 6. Inutu trojkom Mićovića preokrenuli rezultat (15:14). Do kraja četvrtine ekipe su se smjenjivale u vođstvu da bi u 13. minutu Mornar serijom 8-0 pobjegao na 35:26.

Finiš druge četvtine pripao je, međutim, Budućnosti pa se na poluvrijeme otišlo poravnatim rezultatom.

U trećoj dionici gledana je izjednačena igra u kojoj je vođstvo, najviše do četiri poena, održavao domaćin. Odluka o pobjedniku pala je tako u poslednjoj četvrtini koju je Mornar otvorio trojkom Vranješa sa preko 8 metara. Do 35. minuta on je pogodio još dva puta iza linije 6,75 održavajući tako vođstvo Mornara i u trenucima kada se činilo da gosti djeluju svježije, posebno zbog činjenice da je domaćin bio opterećen ličnim greškama pa su van parketa prije vremena morali Nidam i Bakić.

Odlučujući udarac lider ABA lige zadat je u 36. minutu kada je Mićović pogodio trojku za prvo (i jedino) dvocifreno vođstvo ne utakmici (82:72).

Do kraja meča domaćin je znalački sačuvao prednost pa Podgoričani nisu dobili ni priliku da u završnici zaprijete.

"Govorio sam igračima da nema potrebe nikoga da se plašimo u ABA ligi. Napravili smo sistem protiv koga nije lako igrati. Čvrsto smo na zemlji, znamo gdje nam je mjesto, a uradićemo sve da odbranimo četvrtu poziciju. Mi smo ostvarili veliku pobjedu protiv ekipe koja dominira ABA ligom. Budućnosti od srca im želim da je poraz ne poremeti u osvajanju prvog mjesta. Siguran sam da će Budućnost sačuvati poziciju. Budućnost i Zvezda su za koplje iznad svih, a Budućnost iznad Zvezde", kazao jenakon meća trener Mihailo Pavićević.

https://www.youtube.com/watch?v=i38i3QJii94

“Bilo je uživanje igrati pred punom dvoranom. I mi i Budućnost smo ušli u meč iz paklenog rasporeda, ali mislim da smo pružili spektakl. Napravili smo veliki korak ka četvrtom mjestu, ali odmah moramo da se okrenemo narednim mečevima. Imamo sjajnu seriju pobjeda, nadam se da ćemo da nastavimo, a siguran sam da možemo još mnogo bolje", kazao je Nemanja Vranješ.

https://www.youtube.com/watch?v=fqVGssA0yL8

"Nisam zadovoljan strpljenjem koje smo imali u napadu. Bili smo ishitreni u rješavanju nekih akcija, a slažem se sa Filipom – Mornar je uzeo dosta ničijih lopti. Ima još detalja, analiziraćemo, pa ćemo da vidimo šta je bio problem... Ovo je prije ili kasnije moralo da se desi, mi idemo dalje. Prvo da naučimo nešto iz ove utakmice, da se više ne ponavlja...", kazao je nakonferenciji za medije trener partizana Aleksandar Džikić.

https://www.youtube.com/watch?v=qe8I90GQcig

{galerija}sport/2018/1/buducnost{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar