Crvena Zvezda gost Mornara: Spektakl u Topolici

pajo 4

Pobjeda Mornara nad MZT-om došla je u najboljem mogućem trenutku za barskog ABA ligaša, pred gostovanje Crvene zvezde MTS u Baru.

Košarka je već nekoliko godina najpopularniji sport u gradu pod planinom Rumijom, zahvaljujući uspjesima Mornara, od kojeg je Đorđije Pavićević napravio respektabilan klub. Svaka utakmica protiv ‘’vječitih’’ rivala Crvene zvezde i Partizana u Baru je istinski košarkaški praznik. Tako će, besumnje, biti i sjutra veče. Bez obzira na svoju snagu nema te ekipe u ABA ligi koja gostovanje u Baru može da najavi onom Cezarovom ‘’Veni, vidi, vici’’ (‘’Dođoh, vidjeh, pobijedih’’). Zvezda će doći u Bar, vidjeće fantastičnu atmosferu, ali ne može da tvrdi da će da pobijedi. Uostalom i njen trener Dušan Alimpijević je kazao da utakmicu s Mornarom dočekuje s najvećim oprezom.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ističe da se u sjutrašnjoj utakmici ‘’pita’’ Crvena Zvezda. Ukoliko njeni igrači budu na svom nivou, zna se pobjednik. Ali, u sportu ne pobjeđuje uvijek bolji. Nekad odluči veći motiv i nadahnuće.

- Crvena Zvezda je mjera svih stvari u ABA ligi, u duelu s njom se najbolje vidi koliko jedna ekipa vrijedi. Ovo su najlakše utakmice za igranje, kad ne možete ništa da izgubite, a možete mnogo da dobijete. Zvezda je u silnom usponu forme, o čemu svjedoče pobjede u Evroligi protiv Reala, Efesa i Valensije, kao i protiv Cibone u Zagrebu u našoj ligi. Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana poslije meča u Valensiji, jer godinama ‘’crveno-beli’’ igraju u tom ritmu, dan jedan im je dovoljan za potpun oporavak. Znam da ljubitelji košarke u Baru, s pravom, očekuju dobru košarkašku predstavu. I mi smo spremni da im je priuštimo. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i da adekvatno odgovorimo na Zvezdinu agresivnost – naglašava Pavićević.

Čovjek zadataka trenera Pavićevića, iskusni Marko Ćalić, s nestrpljenjem očekuje duel s aktuelnim šampionom ABA lige.

- Znamo da nas čeka teška utakmica. Naravno, Zvezda je favorit, ali i mi imamo svoje adute. Prije svega, u tome što u taj meč, poslije trijumfa u Skoplju, ulazimo rasterećeno. Dalje, gosti su navikli na pune dvorane, mi baš i nismo i puna ‘’Topolica’’ biće nam dodatni motiv da damo sve od sebe. A da ćemo dati sve od sebe – to je sigurno. Vidjećemo za kakav će krajnji rezultat to biti dovoljno – veli Ćalić, čija poslovična borbenost i izgaranje uvijek motivišu saigrače.

Trener Pavićević za sjutrašnji meč ne može da računa na dvojicu igrača sa kojima je krenuo u pripreme ovog ljeta – Amerikanac Šepard je prešao u redove ekipe Zlatorog Laško iz Slovenije, a mladi Hadžibegović u Teodo iz Tivta.

Interesovanje za gostovanje Crvene zvezde u Baru i susjednim gradovima je veliko. Očekuje se da će na tribinama ‘’Topolice’’ biti više od 3.000 gledalaca.

Nedjeljna utakmica između Mornara i Crvene zvezde MTS počinje u 19 časova.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar