Mornar između MZT-a i Crvene zvezde: Dvostruka važnost pobjede u Skoplju

MZT Mornar 9

Protiv aktuelnog šampiona ABA lige u nedjelju očekuje se puna “Topolica”.

Fantastičnom pobjedom protiv MZT u Skoplju 72:69, Mornar je na dobrom putu da ostvari glavni zadatak ove sezone – opstanak u ABA ligi. Jer, Mornar od posljednjeplasiranog MZT-a, na polovini takmičenja, ima tri pobjede više, od kojih ova u Skoplju vrijedi dvostruko. U nastavku šampionata Mornar šest puta igra kod kuće i pet puta gostuje, dok Skopljanci pet puta igraju kod kuće i šest puta gostuju. Među ekipama kojima je MZT domaćin jesu i Crvena zvezda i Cedevita. Baranima bi, po nekim računicama, za opstanak bile dovoljne i tri pobjede iz 11 mečeva, pod uslovom da jedan od ta tri trijumfa bude onaj u posljednjem kolu protiv MZT-a.

Ali, navijači Mornara su uvjereni da je najgore prošlo i da će barski košarkaši u drugom dijelu prvenstva sve manje misliti o opstanku, a sve više o plasmanu u gornjem dijelu tabele.

Trenera Mornara Mihaila Pavićevića mnogi su kritikovali zbog izjave date ovog ljeta na promociji tima za novu sezonu da će se barski ABA ligaš boriti za plasman među četiri najbolje ekipe, iako je on, zapravo, rekao da će Mornar juriti „fajnal for“ kako bi izbjegao ispadanje. I pojasnio je, ističući da ABA liga nikad nije bila ujednačenija, da će jedna pobjeda ili poraz odučivati o tome koje će se ekipe boriti za četvrto mjesto, a koje za ispadanje. I pogled na tabelu, na kraju prvog dijela šampionata, daje mu za pravo. Mornar je, sa pet pobjeda i šest poraza u zoni četvrtog mjesta, zajedno sa ekipama FMP-a, Partizana, Zadra i Olimpije, a da je izgubio u Skoplju bio bi na jedanaestom, pretposljednjem mjestu, samo sa pobjedom više od dvanaestog MZT-a.

Barani se u miru spremaju za nedjeljnu utakmicu narednog, 12. kola ABA lige, sa Crvenom zvezdom MTS. Biće to još jedan spektakl u dvorani „Topolica“ pred, sada je to sasvim izvjesno, više od 3.000 gledalaca. Interesovanje u Baru i okolnim gradovima je ogromno. „Crveno – beli“ su uvijek bili magnet za navijače sa juga Crne Gore. Cijena karata je nepromijenjena, kao i za svaku drugu utakmicu, tribine koštaju 2 eura, a parter 3 eura. Prodavaće se, u prostorijama kluba u SD „Topolica“, u petak i subotu,15. i16. decembra, od 12 do16 časova i u nedjelju 17. decembra , od 9 časova do početka utakmice, koja je zakazana za 19 časova.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar