Barski olimpijci na prijemu kod gradonačelnika

barski olimpijci

Predsjednik Opštine Bar Dr Zoran Srzentić upriličio je danas prijem za petoro naših sugrađana koji su učestvovali na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prijem je organizovan za crnogorsku rukometnu reprezentativku Majdu Mehmedović, srpsku odbojkašku reprezentativku Silviju Popović, golmana rukometne reprezentacije Katara Gorana Stojanovića, asistenta selektora ženske rukometne reprezentacije Vlatka Đonovića i trenera turske streljačke reprezentacije Željka Todorovića.

“Bar je i ovoga puta pokazao da je sportski grad. Petoro olimpijaca nije mala brojka iz jedne sredine, ali se nadam da će u budućnosti taj broj biti i veći. Bar je oduvijek bio veliki rasadnik sportista i sportskih talenata i čini mi čast da od vas iz prve ruke čujem utiske iz Brazila”, rekao je na prijemu Dr Srzentić.
Silvija Popović učinila je Barane ponosnim osvajanjem srebrne medalje u dresu reprezentacije Srbije.

“Bili smo ovdje petnaestak dana na pripremama i Bar se pokazao kao taličan grad. Iskreno, očekivali smo medalju, odnosno cilj nam je bila bilo koja medalja. Osvojili smo srebro, igrali iz meča u meč sve bolje, ali na kraju ipak nijesmo uspjeli da po drugi put savladamo Kinu, koju smo u grupi pobijedile. Pokazalo se da je na jednom turniru veoma teško istog rivala pobijediti dva puta, ali zaista sam više nego zadovoljna rezultatom u Brazilu”, kazala je srebrna iz Rija.
Krilo Crne Gore Majda Mehmedović sa igara u londonu donijela je srebrnu medalju. U Riju nije imala sreće.

“Izgorili smo u prevelikoj želji, ali je ovo svakako veliko iskustvo za mene. Ovo mi je bila druga olimpijada, ali moram da kažem da sam zadovoljna i srećna što sam bila dio olimpijskog tima, što je san svakog sportiste”, kazala je Majda.
Pomoćnik selektora Adžića i trener golmanki Vlatko Đonović rekao je da je Crna Gora možda previse očekivala od rukometašica.

“Nacija je očekivala možda i više nego u Londonu, ali i pored toga mislim da sam plasman na Olimpijske igre nije mala stvar, jer se nije lako plasirati na taj događaj. Na tom takmičenju je sportski krem svijeta i svima nama je bila izuzetna čast što smo bili dio toga. Nedostala nam je nova snaga, ovoj ekipi treba svježa krv i javnost treba da bude svjesna da nije lako na svakom takmičenju biti u samom vrhu ili osvajati medalju. Nadam se da ćemo već za četiri godine u Tokiju biti na većem nivou, ali i da će iz Bara još veći broj takmičara biti na sljedećoj Olimpijadi”, kazao je Đonović.
Goran Stojanović je sa Katarom stigao do četvrtfinala.

“Zaista mi je čast što sam sa 39 godina učestvovao na jednom takvom takmičenju. Za selekciju Katara, kao i za mene, samo je učešće na igrama veliki uspjeh. Imali smo dobrih partija, ali smo u četvrtfinalu naišli na jaku Njemačku kojoj nijesmo mogli da pariramo. I pored svega, utisci su izvanredni”, rekao je Stojanović.
Željku Todoroviću su Olimpijske igre u Rio De Žaneiru bile sedme u karijeri.

“U pravu je Silvija, Bar je zaista taličan grad za pripremu sportista, jer su se i moji strijelci iz Turske dugo vremena pripremali u Baru, i iz našeg grada uzeli medalje na Evropskom prvenstvu, kao i na Svjetskom kupu. Ali, kada je riječ o olimpijskim igrama, mislim da smo svi osim odbojkašica Srbije definitivno ‘promašili’. Ja sam preponosan što sam u ovom društvu, u Brazil sam vodio trojicu sportista, nijesmo ostvarili rezultate kakve smo očekivali, ali moram reći da su Olimpijske igre specifikum za sebe u odnosu na ostala takmičenja i zato nema mjesta nezadovoljstvu”, rekao je Todorović.

Olimpijce je pozdravio i predsjednik Skupštine opštine Radomir Novaković.

“Nadam se da će se svi naši olimpijci kada završe sa sportskim karijerama, vratiti u svoj grad i nastaviti da daju snažan doprinos razvoju sporta u našoj sredini i prenositi iskustvo, ali i davati inspiraciju budućim sportskim naraštajima”, rekao je Novaković.
Pored Srzentića i Novakovića, olimpijce su ugostili potpredsjednik Opštine Dušan Raičević, v.d. sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Zorica Đukić i član tog Sekretarijata, zadužen za sport, StevoŠiško Nikočević.

{galerija}sport/2016/08/oibar{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar