Košarkaška saradnja Nikšićana i Barana: Novi klub „Nikšić Mornar“

KK Mornar Niksic

U prostorijama KK Mornar, u Sportskoj dvorani „Topolica“ danas je potpisan ugovor o poslovno-sportskoj saradnji između Mornara i Nikšića 1995. Ugovor je u ime Barana potpisao Đorđije Pavićević, a u ime Nikšićana Mirko Baletić. Nikšićki klub od danas nosi ime „Nikšić Mornar“.

Cilj saradnje Barana i Nikšićana jeste da mladi Nikšićani koji prođu selekcije kluba „Nikšić Mornar“ mogu ravnopravno da konkurišu za seniorsku ekipu Mornara. U obavezi su da prvi profesionalni ugovor potpišu sa barskim ABA ligašem, naravno, ukoliko to zavrijede svojim kvalitetom.

- Saradnja je uspostavljena u interesu crnogorske košarke i mladih igrača iz Nikšića i okoline kojima se na ovaj način trasira put ka kvalitetnom radu i uspješnoj karijeri –ističe Baletić.

Ove sezone „Nikšić Mornar“ imaće selekcije pionira, mlađih pionira i mini basketa. Sve selekcije biće oslobođene plaćanja članarine, kao i troškova za takmičenje.
- Moram da istaknem izuzetnu korektnost Đorđija Pavićevića, sa kojim smo veoma brzo postigli dogovor. To me dodatno obavezuje da dam sve od sebe i da se maksimalno posvetim stvaranju novih košarkaških asova u Nikšiću. Moje tridesetdvogodišnje trenersko iskustvo daje mi za pravo da budem optimista i da čvrsto vjerujem da će ova saradnja veoma brzo dati adekvatne rezultate, na obostrano zadovoljstvo - kazao je Baletić.

Ni Đorđije Pavićevićnije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

- Zaista predstavlja veliko zadovoljstvo što smo s Mirkom napravili saradnju, jer on je uvijek u svom klubu imao talentovanih dječaka. A poznato je da je područje Nikšića poznato po dječacima sa izrazitim košarkaškim fizičkim predispozicijama, posebno u odnosu na njihove vršnjake iz gradova bližeg i daljeg okruženja. Kada se sve to ujedini sa našom organizacijom rada u klubu onda je jasno da ćemo uskoro dobiti igrače kadre da se ogledaju u Ligi šampiona i ABA ligi – kaže Pavićević.

On napominje da je ovo prvi korak ka ispunjavanju zacrtanih ciljeva kada su u pitanju mlađe kategorije.

- U planu je da nam se pridruži i jedna poznata Škola košarke iz Podgorice, sa kojom ćemo uskoro takođe potpisati ugovor o poslovno-sportskoj saradnji - naglašava Pavićević.

Inače, nekadašnji klub „Nikšić 1995“, odnoso sadašnji „Nikšić Mornar“ još ranije nosio je ima “Bonus“ i bioje prepoznatljiv u crnogorskoj košarci.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar