Košarkaška groznica u Baru ped četvrti meč Mornara u finalu Erste lige

kup bar 3

Odavno jedan sportski događaj u Baru nije izazvao interesovanje publike kao četvrta utakmica za prvaka Crne Gore u košarci između Mornara i Budućnosti Voli.

Bez obzira što je interesovanje zaista ogromno uprava Mornara je povukla džentlmenski potez i nije mijenjala cijene karata, tribine koštaju dva eura, parter tri. U prodaji će biti sjutra od 10 časova.

Prethodna, treća utakmicau dvorani “Morača”, ostala je u sijenci suđenja. Malo je bilo prave košarke jer je igra sjeckana kao rijetko kada. Ekipe su izvele čak 74 slobodna bacanja, a skoro duplo više domaći igrači (48:26). Uz to, dosuđeno je čak 68 grešaka (64 lične i četiri tehničke), od kojih Mornaru 12 faulova i dvije tehničke više.

Najiskusniji prvotimac Mornara Balša Radunović proveo je u igri nepuna tri minuta i morao je na klupu zbog četiri faula (tri lične i jedne tehničke).

- To mi se nikad u karijeri nije dogodilo. Veliki uticaj na naš poraz imale su sudije. Pored toga, i mi smo griješili i poraz je bio neminovan. Sudije su svirale prvi kontakt što se rijetko dešava, posebno na ovako važnim utakmicama. Tako je palo u vodu sve što smo se dogovarali na treninzima, čitava koncepcija, jer smo morali da se, u hodu, prilagođavamo novonastaloj situaciji na terenu. U takvoj igri izgubili smo i samopouzdanje. Ipak, vjerujem da ćemo ga povratiti u četvrtoj utakmici pred našim navijačima. Recept za pobjedu i majstoricu je druga utakmica u Baru koju smo dobili agresivnom igrom. Moramo čvrstom igrom u odbrani svesti Budućnost na relativno mali broj poena i, sa druge strane, biti mirne ruke u napadu - ističe Radunović.

I Marko Ćalić je imao mnogo primjedbi na suđenje u Podgorici. Pokazao je ruke koje su su bile izgrebene do lakata.Tvrdi da uprkos tome nije dobio nijedan faul.

- Nijedan faul nije sviran, a trpio sam udarce po obje ruke. Sa druge strane, gotovo svaki naš kontakt je sankcionisan. Ali, to je za nama, ne osvrćemo se na taj meč, vjerujemo u svoje snage, imamo veliku želju da još jednom putujemo u Podgoricu i da prvi put o prvaku Crne Gore odluči majstorica – kaže uvijek pouzdani Ćalić.

Trener Mornara Đorđije Pavićević naglašava da je njegovoj ekipi sada najvažniji mir.

- Imali smo jedan dan više za pripreme za četvrtu utakmicu što nam je dobro došlo. Sve što je bilo u Podgorici zaboravili smo, fokusirani smo na sjutrašnju utakmicu u Baru pred, vjerujem, 3.500 gledalaca. Mislim da ljubitelji košarke u Crnoj Gori  zaslužuju da gledaju majstoricu jer time igra pod obručima samo dobija na popularnosti. Vjerujem da možemo do majstorice, ali ukoliko Budućnost Voli sjutra veče bude bolja u našoj dvorani, prvi ću, naravno, stisnuti ruku kolegi Đaletiću i čestitati titulu –kazao je Pavićević.

U svakom slučaju, pehar namijenjen šampionu Crne Gore sjutra stiže u Bar i biće iste večeri vraćen u Podgoricu. Ostaje da se vidi da li u rukama košarkaša Budućnosti Voli ili predstavnika KSCG, kako bi se ponovo pojavio pred navijačima i to u utorak u “Morarči” na majstorici.

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar