Budućnost povela 2:1, na "krilima" sudija

kup bar 4

Mornar nije uspio da napravi brejk u Morači i povede u finalnoj seriji plej ofa Erste lige. Nažalost, kao i u prvoj utakmici igranoj u Podgorici, Barani su ponovo zakazali u napadu a sličan problem imali su i sa kriterijumom suđenja koji je domaćinu donio nevjerovatnih 26 bacanja u prvom poluvremenu!

Budućnost – Mornar  90:69  (25:23 , 24:17, 21:15, 20:14)

Budućnost: Rejnolds 10, Su Šehović 10, Subotić 9, Raspopović, Gordić 18, Baćović 2, Slavković, Ilić 14, Savović 11, Nikolić 3, Popović 10, Vranješ 3.

Mornar: Hadžibegović 3, Ćalić 9, Džons 8, B.Radunović , M. Radunović, Bakić 8, Mijović, Pavić 4, Elis 17, Vujošević 3, Mugoša 3, Voler 14.

Utisak je da je upravo „neobična“ arbitraža u prvom dijelu meča i trenucima kada je Mornar prijetio preokretom, dovela utakmicu u fazu apsolutne dominacije domaćina.

Tokom prve četvrtine gledana je potpuno izjednačena igra tokom koje su češće u vođstvu bili gosti. U drugoj četvrtini veliki broj faulova Mornara (uz slab procenat šuta sa distance i slobodnih bacanja), dali su vjetar u krila domaćinu koji se za samo tri minuta serijom 12-0 odlijepio na 42:32.

To je, pokazalo se, bio i prelomni period meča, jer se nakon toga nervoza uvukla u redove Mornara što su arbitri kžnjavali velikim brojem tehničkih grešaka i namjernih faulova. Trenr Mornara je tako zbog druge tehničke u 35. minutu moraou svlačionicu.

„Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi ali evidentno je da ovakva suđenja nisu za finale. Uz svo poštovanje značke FIBE koju nose arbitri koji su sudili ovaj meč, ali nije dobro za našu košarku kada ovako rade svoj posao. Digli su tenziju bez potrebe. Sa ovakvim sudijama ne možemo napred“, izjavioje Đorđije Pavićević za RTCG odmah nakon meča.

On je dodao da bi bilo dobro da se o tituli odlučuje u majstorici ali...

„Ali da pobijedi ko bude bolji. Ne možete iz kože ako neko igra bolje. Na ovu utakmicu mrlju su bacili arbitri“, poručio je Pavićević.



Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar