Sada je sve moguće

kup bar 5

Kao da u “Topolicu“  utrčao neki drugi tim u odnosu na onaj od prije dva dana u „Morači“: prva četvrtina Mornara u drugoj utakmici finalne serije plej ofa Erste lige bila je kao iz snova. Barani su postigli 21poen i ostavili Budućnost Voli za sobom na svega osam poena. Ta prva četvrtina bila je ključna za ishod utakmice. Podgoričani su sve vrijeme pokušavali da uhvate priključak, krajem druge četvrtine su u tome i uspjeli, ali kako to obično biva, ekipa koja je u zaostatku istroši energiju da poravna rezultat i za preokret više nema snage.

Do prve pobjede u plej ofu Mornar su vodili Amerikanci Tej Voler koji je postigao 22 poena i Lamon Džons i Oktevius Elis koji su upisali po 16 koševa. Ono što je očekivao trener Mornara Đorđije Pavićević desilo se: njegovu ekipu je znatno bolje služio šut nego u Podgorici. Voler je, na primjer, iz šest pokušaja pogodio četiri trojke. Džons je ovoga puta pogađao kad je bilo najpotrebnije, a Elis je ponovo imao najveći indeks uspješnosti na meču, 22.

Najveću prednost Mornar je imao u 36. minutu kadajje vodio 71:50. Podgoričani su do kraja uspjeli da rezultat smanje na pristojnih minus 11 (73:62).

Atmosfera u dvorani „Topolica“ opet je bila sjajna, kao iz mečeva ABA lige.

Đorđije Pavićević je imao razloga za zadovoljstvo:

- Bilo je jasno da ne možemo u Baru odigrati meč kakav je viđen u Podgorici i to iz više razloga. Prije svega, u prvom meču podbacili smo u šutu za tri poena, a sada to nije bio slučaj. Znali smo da moramo biti agresivni od samog starta i da moramo odbranu podići na viši nivo. I u tome smo uspjeli. Kontrolisali smo meč od samog starta i bili fokusirani da ne dozvolimo rivalu bilo kakav rezultatski priključak. I publika je, na najbolji način, odradila svoj dio posla i sada mnogo mirnije putujemo na treći meč u Podgorici – kazao je Pavićević.

Na pitanje novinara šta očekuje u trećoj utakmici u Podgorici i da li je možda, zbog relativno lake i ubjdljive pobjede, njegov tim sada u psihološkoj prednosti, Pavićević je odgovorio:

- Naravno, očekujemo reakciju Budućnosti na njihovom parketu, kao što su oni, s pravom, očekivali našu na našem. Teško je govoriti o tome ko je sada u psihološkoj prednosti. Bez obzira na ishod duela u „Morači“, mi ćemo još jedan meč igrati pred domaćim navijačima. Uspjeli smo da produžimo seriju, i pokazali da ova ekipa ima kvalitet koji je već potvrđen ove sezone. U svakom slučaju, uvjeren sam da će publika imati šta da vidi u nastavku serije i da nas očekuje još puno uzbuđenja - zaključio je Pavićević.

Iskusni Balša Radunović je i prije početka finalne serije rekao da ključ uspjeha leži u agresivnoj i čvrstoj odbrani.

- Zaista smo bili agresivni i primorali rivala na veliki broj izgubljenh lopti. Uspjeli smo da poremetimo njihovu organizaciju napada. Ostvarili smo važan trijumf i omogućili našim navijačima da se raduju novom duelu u „Topolici“. Sve ovo je dobro za crnogorsku košarku - istakao je Radunović.

I sjutrašnja, treća utakmica finala plej ofa Erste lige Crne Gore, u „Morači“, između Budućnosti Voli i Mornara počinje u 20časova.

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar