Pavićević pred finale: Nema imperativa, ali ima ambicija

press jk mornara 1

Dan pred prvi meč finala plej ofa crnogorskog prvenstva, između Mornara i Budućnost, iz barskog ABA ligaša nije bilo spektakularnih poruka velikom sporstkom rivalu.

Šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević prepustio je ulogu favorita rivalu iz Podgorice, saopštio da je svoje igrače relaksirao takmičarskog imperativa jer su, kako je podsjetio – sve zadatke postavljene uoči sezone ispunili, ali je najavio da se njegov tim neće unapred odricati titule.

“Nismo pod rezultatskim imperativom, ali ni bez ambicija”, objasnio je startnu poziciju svog tima pred početak borbe za titulu.

Pokazali smo svima u regionu da nas može i mora da se računa. Bili smo osvježenje u ABA ligi. Zadovoljan sam ostvarenim ali to ne znači da treba da prepustimo protivniku titulu bez borbe. Priznajemo Budućnosti da je favorit. Ima sjajan igrački kadar, riječ je o ekipi koja je bila jedan od favorita ove sezone u ABA ligi i koja je petu godinu zaredom igrala u polufinalu regionalnog šampionata. Nedavno su dobili jednu Crvenu zvezdu, ekipu koja već tri godine suvereno vlada ABA ligom i ima veoma zapaženu ulogu u Evropligi. Samo iz ovih činjenica jasno je kakvo nas iskušenje očekuje. Koliko možemo u finalu, na to pitanje odgovor će dati sledeći dani”, ocijenio je na konferenciji za novinare u pres sali Topolice Pavićević.

Trener Mornara priznao je da je jednomjesečna pauza ostavila traga na formu njegove ekipe.

“U prvom meču polufinala protiv teoda ovdje u Baru to se dobro vidjelo. Pokušali smo da osvježimo ekipu nakon završetka ligaškog dijela ABA lige, ali Budućnost je tu u prednosti jer nije prekidala takmičarski ritam”, objasnio je Pavićević i dodao ga neće zavarati slabije izdanje Budućnosti protiv Lovćena u polufinalu.

“Igračima Budućnosti znatno veća motivacija bićr mečevi sa nama. Naša želja je jasna, moramo biti pravi. Moramo čekati  šansu koja će nam se ukazati i učiniti sve da ova serija bude što neizvjesnija“,
rekao je između ostalog trener Mornara.


On je priznao da je nakon drugog polufnalnog meča sa Teodom, rekao igračima da su tom pobjedom i plasmanom u finale ispunili takmičarski zadatak koji je bio pred njih postavljen uoči sezone.

“Relaksirani su bilo kakvog imperativa u redstojećim mečevima protiv Budućnosti, naravno ne i obaveze da pruže trenutni maksimum. Zbog navijača i ugleda kluba čiji dres nose. Za kakavće to rezultat u finalnoj seriji biti dovoljno, vidjećemo”, naglasio je Đorđije Pavićević.

Na pitanje novinara kome je donijela prednost propozicija KSCG da u nacionalnom prvenstvu u ekipi može da bude najviše tri strana igrača, Pavićević je rekao:

“Raskidom ugovora sa Vilijamsom, Budućnost u polufinalnoj seriji plej ofa sa Crvenom zvezdom, ispostavilo se, nije izgubila. Njima od igrača koji su bili standardni nedostaje Klasen, ali i nama fali Tejtum. Bez obzira na sve, Budućnost je zadržala izuzetan igrački kvalitet  koji ju je minule sezone svrstavao u red favorite ABA lige. Da ne nabrajam sada sve reprezentativca i sjajne igrače koji su u sastavu našeg protivnika u fnalu”.

Na istoj “talasnoj dužini” bio je I najiskunsiji igrač Mornara Balša Radunović.

“Niko ne može da prognozira kako će se odvijati situacija u finalnoj seriji, koliko će se mečeva igrati. Naravno, Budućnost s razlogom nosi epitet velikog favorite kada je riječ o konačnom ishodu serije. Ali mi ćemo pokušati da dobijemo što više utakmica, možda napravimo neki brejk. Koliko ćemo biti uspješni saznaćemo narednih dana na terenu. Nezahvalno je govoriti o tome koliko će trajati ova borba za titulu”, rekao je Radunović.

On je podsjetio da je prošle godine u finalu domaćeg prvenstva budućnost igrala sa četiri stranca.

“Prošle godine u finalu domaćeg prvnstva oni su imali zapravo četiri stranca jer Omar Kuk ima naš pasoš. I pored toga sve utakmice bile su otvorene a možda je baš Kuk donosio ključnu prednost Budućnosti, podsjetio je Radunović.

Promjenu trener u ekipi Budućnosti pred finale, prokomentarisao je Pavićević.

“Veoma mi je žao što kolega Ilijas Zuros zbog zdrastvenih problema nije mogao da nastavi posao u finišu sezone. Želimo mu brz oporavak i da s vrati u Budućnost koju je zimus u drugom dijelu sezone uveo u pobjedničku seriju”, rekao je Pavićević.

Potpredsjnik Mornara Đuro Ostojić naglasio je da rivalitet dva najbolja crnogorska košarkaška tima treba daostane unutar terena.

“Taj sportski rivalitet je prisutan  i on je dobar za crnogorsku košarku ali nije dobro da se izvede izvan terena. Mi izuzev sportskog rivalstva, drugog sa Budućnošću nemamo. Ovo finale treba da bude praznik košarke i sve tenzije koje bi podgrijavale nekakvu neprijateljsku atmosferu su nepoželjne”, poručio je Ostojić.

Ulaznice za drugu utakmicu Mornara i Budućnosti, koja se igra u utorak u Baru, koštaće 2 i 3 eura a za eventualni četvrti meč, ulaz u dvoranu Topolica biće slobodan, najavili su Pavićević i Ostojić.

{galerija}sport/2017/4/mornar{/galerija}

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar