Mega slavila u Topolici

mornar mega

Dobro otvaranje ali loša igra Mornara u ključnim trenucima meča sa Mega leksom koštala je barskog ABA ligaša poraza u meču sa direktnim rivalom u borbi za opstanak.

Nakon Zadra i Mega je slavila u Topolici pa je nakon dvostrukog poraza Mornara u odmjeravanju snage sa ekipama koje se bore da ne završe takmičenje na poslednjem mjestu gotovo izvjesno da četa Đorđija u naredna tri kola više nema prava na kiks.

Mornar – Mega Leks 81:89 (22:16, 22:28, 11:26, 26:19)

Mornar: Anderson, Džons 14, Vitkovac 2, Radunović, Vujošević 6, Ćalić 2, Tejtum 5, Elis 9, Pavić 14, Mugoša 6, Voler 10, Bakić 12.

Mega Leks: Mušidi 7, Rebić 8, Jaramaz 21, Spasojević 5, Glogovac, Kaba 1, Zagorac 11, Simeunović 2, Tejić 9, Novak 12, Kapetanović, Marelja 13.

Prva četvrtina, naročito nakon 7 minuta igre obećavala je laganu pobjedu domaćina. Mornaru je toliko trebalo da povede sa 12 poena razlike (18:6) a naročito je ohrabrivala sjajna minijatura Vujoševića na otvaranju.

Kako je vrijeme odmicalo, nažalost, ispostavljalo se da domaći nemaju snage da održe isti ritam. Čim su počeli da posustaju, Mega je uhvatila priključak, a potom pred poluvrijeme stigla i do prvog izjednačenja.

U trećoj četvrtini gosti su prešli u vođstvo, ali je Monrar održavao priključak do 27. minuta kada je srpski tim ušao u seriju od 15 – 0 kojom je riješen meč. Početkom poslednje četvrtine, Mega je vodila 55:74 i bilo je jasno da samo čudo u završnih osam minuta može da spase domaćina od oraza. Čudo se nije desilo, iako se u finišu razigrao Bakić i povukao svoj tim prvo u seriju od 10-0, a potom u samoj završnici i do 81:87. Za više od toga nije bilo ni snage ni vremena.

“Ono čega sam se pribojavao, nažalost se u ovom meču i dogodilo. A to je da određeni igrači, u organizaciji kluba u kojoj su maksimalno ispoštovani, i nema nikakvih dugovanja ili bilo kakvih drugih problema, ne odigraju najbolje što mogu onda kada je najpotrebnije. Mislim da je odlučio psihološki moment, da nakon našeg vođstva punih 18-19 minuta dozvolimo nekoliko nesmotrenih grešaka, prepustimo gostima par lakih poena i mogućnost da se do odlaska na odmor trojkom u poslednjoj sekundi potpuno vrate u meč. Trebala nam je ova pobjeda, kako sada stvari stoje do kraja će nam biti potrebne dvije u preostala tri kola. Malo vremena imamo za oporavak i analizu, a meč sa direktnim rivalom je već u subotu. Mislim da ako pristup bude drugačiji možemo slaviti u Novom Mestu, i onda lakše dočekati duel sa Igokeom. Sada vam garantujem, ako opstanemo ove sezone, Mornar će naredne biti mnogo ozbiljnija ekipa u svakom smislu”, rekao je na konferenciji ya medije posle me;a trener Mornara Đorđije Pavićević.

MORNAR/MEDIA Pro

Uskoro op[irniji iyvje[taj i fotogalerija...

{galerija}sport/2017/2/mega{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar